УКР РУС
» » "Рішуче позбавляйтесь схематозників": заяви нового чільника "Укравтодору" та вимоги водіїв до нього – сюжет
Всі новини

"Рішуче позбавляйтесь схематозників": заяви нового чільника "Укравтодору" та вимоги водіїв до нього – сюжет

Хто замішаний у корупційних схемах – краще йдіть самі. Новопризначений чільник "Укравтодору", ексдепутат від "Слуг" – Олександр Кубраков проанонсував звільнення серед дорожників. Нового главу сьогодні представив прем'єр-міністр Олексій Гончарук. Журналісти "5-го" чули перші заяви новопризначеного чиновника. А ще – пропозиції, які лунали на його адресу з боку українських водіїв. Петро Троць розкаже.


І тепер за встановленням цього порядку в "Укравтодорі" відповідатиме новий керівник. Депутат від партії "Слуга народу" Олександр Кубраков виграв конкурс на посаду голови Держагентства автомобільних доріг, від самого початку отримує від прем'єра суворі вказівки.

"Якщо десь в областях є якісь групи впливу, або в центральному апараті, якісь схематозники, які працюють на себе, а не на державу, будь ласка, рішуче їх позбавляйтеся", – заявив Гончарук.

За наступні 5 років привести до нормативного стану 24 тисячі кілометрів доріг та побудувати 4 тисячі кілометрів у 2020-му. Такі плани у Міністерства інфраструктури спільно з "Укравтодором". Але перші конкретні кроки на посаді Олександр Кубраков поки що не конкретизує.

"Трохи пізніше оприлюднимо плани, але в нас є так звані топ-10 доріг, які увійдуть у перелік основних проєктів на наступний рік", – сказав Олександр Кубраков.

Роботи в нового керівника "Укравтодору" та його підлеглих вистачатиме. Наприклад, оця дорога між Черкасами та Чигирином хай і залатана, але давно потребує ґрунтовного ремонту, кажуть водії. Для нового керівника "Укравтодору" водії з різних регіонів мають власні пропозиції щодо роботи.

"Щоб він взяв лопату, щоб його заступники теж побрали лопати і пішли ремонтувати українські дороги, які в не дуже чудовому стані. Ну і щоб з цим не затягували", – наголосив водій Віктор Папко.

"Треба дороги інші будувати, як говориться, хоч паралельно, хоч ділянками десь, без цього ж неможна, їх відновити не можна, основа не годиться. Якщо фундамент хороший – тоді і основа буде держаться, і фури хай ходять", – переконаний водій Іван.

"Провести аудит тих доріг, які будувалися за Гройсмана. По дорозі на Ковель не зробили буквально 3 км дороги – дуже цікаво, зробили ділянку до виборів президента, а коли з’єднають цю ділянку з рештою дороги – невідомо", – зауважив Андрій Шаховський.

У Мінінфраструктури переконують, що діяльність "Укравтодору" буде максимально прозорою. При цьому не забувають згадати про попередників.

"Було чимало обману, ми про це говорили публічно. Коли декларували, що там 4 тисячі кілометрів будувалося, а будувалося 2100. Ми будемо дуже прозоро на всі цифри говорити, навіть на якісь неприємні речі", – пообіцяв міністр інфраструктури Криклій.

У бюджеті на наступний рік на фінансування дорожньої інфраструктури заклали трохи менше 74-х мільярдів гривень. Це на понад третину більше, ніж було у 2019-му.

Петро Троць, Сергій Новіков, "5 канал"

Нагадаємо, про відставку Славоміра Новака, попереднього очільника "Укравтодору", стало відомо 24 вересня.

 

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну