УКР РУС
» » Слідчі ДБР навідалися з обшуками до власника телеканалу "Прямий": що шукали майже 4 години – сюжет
Всі новини

Слідчі ДБР навідалися з обшуками до власника телеканалу "Прямий": що шукали майже 4 години – сюжет

"Я не знаю, що там відбувається", – так власник телеканалу "Прямий" прокоментував сьогоднішні обшуки в його квартирі. Слідчі ДБР чотири години обшукували помешкання Володимира Макеєнка за його відсутності. Він нині за кордоном. Слідчі пояснили: шукали у власника телеканалу документи купівлі-продажу телеканалу "Прямий". А справа, мовляв, стосується ухиляння Макеєнка від сплати податків. Утім, колеги телевласника упевнені – це ні що інше, як тиск на ЗМІ. Деталі далі в сюжеті журналіста "5 каналу" Євгенії Китаївої.


Майже чотири години тривали обшуки в квартирі власника телеканалу "Прямий" Володимира Макеєнка. Слідчі Державного бюро розслідувань намагалися знайти документи щодо купівлі-продажу телеканалу.

У тісному коридорі – знімальні групи кількох телеканалів та народні депутати. Всі разом намагаємось з'ясувати, хто ж саме проводить обшуки і за ухвалою якого суду. Нардепи, які зібралися під квартирою Макеєнка, називають дії силовиків тиском на ЗМІ.

Микола Величкович, нардеп від "ЄС", каже: "Нас дуже тривожить, що відбувається тиск на засоби масової інформації. Ми бачимо, як деякі персонажі колишньої влади висловлюють погрози незалежним журналістам, тому ми вважаємо, що це все один ряд того, що відбувається тиск на незалежні засоби масової інформації".

"Це тиск, це створення дискомфорту для незручних каналів, які дозволяють собі сьогодні критику влади. Шукають документи. Розуміють, що нічого не знайдуть", – говорить народний депутат Вікторія Сюмар.


Обшуки на 'Прямому'5 канал

Слідчі – небагатослівні. Кажуть: "Без коментарів".

Потім один з них додає: "А на самому каналі плануються обшуки? – Ви ставите запитання, на яке я вам тільки що відповів. – Ні, ви не відповіли. – Плануються обшуки. Ця інформація... Ви питаєте мене, чи плануються обшуки – це таємниця досудового розслідування. Я не маю права вам говорити будь-що про це".


Обшуки на 'Прямому'5 канал

Разом зі слідчими виходять адвокат і чоловік, який називає себе представником власника квартири.

"ДБР робило обшук. Усе минуло нормально. Нічого не було знайдено, нічого не було вилучено", – каже чоловік.

Щойно слідчі залишили квартиру, Державне бюро розслідувань збирає брифінг.

Речниця ДБР Анжеліка Іванова говорить: "Обшуки у Володимира Макеєнка проводилися в рамках досудового розслідування кримінального провадження, яке стосується можливого ухилення від сплати податків під час операції купівлі-продажу телеканалу "Прямий" та власне подальшого відмивання цих доходів".

Сам фігурант нині за кордоном. У телефонному коментарі Макеєнко розповідає: сумлінно ходить на всі допити. Щодо угоди про купівлю-продаж телеканалу "Прямий" власник запевняє: усе відбувалося прозоро: "Супроводжували юристи, аудитори. Немає ніяких претензій від тієї сторони, яка продавала. Немає ніяких збитків, немає тут держави по суті в середині і ніколи не було. Ну давайте відверто: якщо йдеться про нібито несплачені податки, ну хто б це робив? Ну як можна починати історію каналу і не сплачувати податків? По-друге, це чия справа? Податкової? До чого тут ДБР?"


Обшуки на 'Прямому'5 канал

Ще влітку Державне бюро розслідувань проводило слідчі дії на телеканалі "Прямий". Утім, конкретизувати звинувачення і досі неможливо, кажуть у ДБР, посилаючись на таємницю досудового розслідування.

Євгенія Китаїва, Сергій Новіков, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну