УКР РУС
» » Закидали одне одному держзраду: через що нардепи посварилися в Раді – включення
Всі новини

Закидали одне одному держзраду: через що нардепи посварилися в Раді – включення

Фракції "Слуга народу" і "Європейська солідарність" обмінялися звинуваченнями у державній зраді. Відповідні заяви представники фракцій озвучили на засіданні 29 жовтня. Про таке повідомляє кореспондент "5 каналу" Леся Головата, яка нині перебуває в Раді. 

Депутат від "Слуги народу" Микита Потураєв звинуватив фракцію "ЄС" у "виконанні плану з роздмухування ненависті у суспільстві", оскільки вони не вибачились за слова своєї депутатки Софії Федини стосовно президента Володимира Зеленського. Потім до трибуни вийшли усі "слуги народу".

Потураєв сказав: "Думаю, що ми маємо визначити деякі "червоні лінії" самі, тому що ми ще, на жаль, молода демократія, тому що ми не знаємо поки – це що вільна думка і свобода слова, коли публічно лунають заклики до заколоту… заклики до знищення верховного головнокомандувача та голови держави, ... чи, можливо, – це державна зрада". Він додав, що дати оцінки таким закликам повинні правоохоронці.

Своєю чергою нардеп Софія Федина сказала: "Я сказала, що на передовій стріляють. Не стріляють? Там не розриваються гранати? Там хіба не небазпечно? Не накривають із забороненого озброєння? Це була, перше, емоційна реакція на ситуацію в Золотому, а друге – це реакція на ті тенденції, які ми маємо в сьогоднішньому суспільстві. Я вважаю, що президенту це треба розцінювати як попередження, що не треба купатися тільки у своїй "теплій ванні", а треба слухати й людей, які мають іншу точку зору, особливо військових". 


Слово також взяла депутат від "Європейської солідарності" Яна Зінкевич, яка згадала нещодавній виступ "слуги народу" на каналі російських пропагандистів.

Зінкевич сказала: "Наша партія висловлює обурення участю народного депутата від партії більшості у пропагандистських шоу. Євген Шевченко показав себе зрадником і колаборантом… Він наговорив не тільки на вибачення. На початку ефіру він заявив, що буде говорити від імені української влади і запропонував зустрітись напряму з керівником терористів. Це державна зрада".

За її словами, Шевченка повинна взяти під варту СБУ, а перед ВР повинна зняти з нього недоторканість.

"Сподіваюся, що у "Слузі народу" пам'ятають, що вони слуги народу, а не Кремля, і самі ініціюють кримінальну справу проти колаборанта. Натомість вони роблять нападки на нашого депутата Софію Федину. Емоційний виступ Софії Федини – це словесна реакція ветеранів, і вона висловила те, що звучить у думках мільйонів, і вона має право на цю думку", – сказала Зінкевич.

Вона також нагадала, що пішла у 18 років на фронт, а президент "4 рази ухилявся від повістки в армію".

"Влада має чітко розуміти: з нами так не можна – ні з ветеранами, ні з громадянським суспільством, ні з волонтерами", – наголосила Зінкевич.

На це вийшов до трибуни Шевченко. Він наголосив, що СБУ має оцінювати не його слова, а слова Федини.

На це попросив слова нардеп від "ЄС" Артур Герасимов. Але спікер Ради Дмитро Разумков відмовив у репліці. 

Нагадаємо, під час візиту Зеленського на Луганщину один з добровольців запитав, чи зустрінеться Володимир Зеленський із ветеранами, щоб обговорити акції. На це президент відповів, що приїхав обговорити заплановане розведення, а не акції. Між співрозмовниками виникла суперечка, у якій Зеленський наголосив: "Ти мені взагалі ніяк не можеш ультиматуми озвучувати".

Опонентом президента виявився ветеран АТО і голова Миколаївського Нацкорпусу Денис Янтар. За словами добровольця, Зеленський уже поза камерами повернувся і просив прибрати зброю.

Як згодом прокоментував сам Зеленський, про озброєних людей йому повідомили місцеві і тому він вирішив дізнатися, хто вони. Саму суперечку назвав "емоційною розмовою", а про суть конфлікту промовчав.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну