УКР РУС
» » Корупційний скандал: троє "слуг народу" хочуть дати свідчення у справі про хабарі – Холодницький
Всі новини

Корупційний скандал: троє "слуг народу" хочуть дати свідчення у справі про хабарі – Холодницький

Упродовж доби після відкриття провадження за фактом можливого отримання 11 депутатами хабарів до нього записалися троє "слуг народу", щоб надати пояснення. Про це в ефірі програми "Право на владу " на "1+1" повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький. За його словами, серед тих, хто звернулися, – Ольга Василевська. Посадовець також запропонував членам фінансового комітету дати пояснення у НАБУ, водночас пройти там і поліграф, щоби справа "з площини шоу перейшла у площину слідства".


Напередодні ж не в правоохоронних органах перевірку на поліграфі пройшли троє "слуг народу". Це двоє членів фінансового комітету, які фігурують у корупційному скандалі – Ольга Василевська-Смаглюк та Олег Марусяк. Згодом і голова фракції Давид Арахамія. Поліграфолог розповів про попередні висновки. Детальніше в сюжеті кореспондента "5 каналу" Мирослава Солонара. 

Депутатка від фракції "Слуга народу" Ольга Василевська-Смаглюк замовила дослідження в експерта-поліграфолога Жанни Половнікової. Каже, заплатить за процедуру її чоловік. Іншим членам фінансового комітету від фракції "слуг" вона запропонувала скористатися нагодою і також пройти перевірку на детекторі брехні просто в приміщенні комітету.


"Слуга" Ольга Василевська-Смаглюк говорить: "Поліграф із доставкою в комітет відбувся. Кілька разів були анонси. Погодився і зараз проходить поліграф мій колега депутат Марусяк. Ще виявляла бажання приїхати і взяти участь в дослідженні Анна Колісник, утім, наскільки я знаю, у неї сьогодні день народження. Вона написала що вона не встигає".

Ольга ще не вирішила, чи погодиться пройти поліграф повторно в одній із державних структур, як пропонує голова фракції.

"Я ставила собі це питання. Наразі не маю на нього відповіді. Мені здається, що сорок хвилин цього сорому, який я відчула, зараз цілком достатньо для того, щоб Жанна Юріївна надала офіційні відповіді", – говорить нардеп.

Її колега Олег Марусяк до повторної перевірки готовий задля однієї мети.

"Слуга" Олег Марусяк каже: "Я буду з'ясовувати ситуацію, хто звів наклеп. Мені цікаво, кому вигідно навести наклеп на депутатів".

Письмові результати поліграфа обіцяють в п'ятницю пообіді. За попередніми результатами детектора, гроші за те, щоб завалити на комітеті законопроєкти щодо електронних майданчиків для оцінки майна, Ольга Василевська-Смаглюк та Олег Марусяк не брали. Про попередні результати перевірки Олега Марусяка Жанна Половнікова розповідає журналістам сама.

Експерт-поліграфолог Жанна Половнікова каже: "Ніяких реакцій, які б свідчили, що він отримував незаконну винагороду, або вступав у змову з цього приводу".

Також еспертка повідомила, що виявила додаткову інформацію: "Отримані певні також реакції, які свідчать, що досліджувана особа сама крає себе за те, що вважає, що недостатньо трошечки освіти і знань для роботи у Верховній Раді".

Досліджувана особа заперечує.

"Я себе за це не картаю. Усе в мене з цим добре. Я входжу просто в цей ритм. Зовсім новий вид діяльності", – каже "слуга" Олег Марусяк.

Тим часом перевірку на детекторі брехні в іншому приміщенні пройшов і голова фракції "Слуга народу". Давід Арахамія не причетний до корупційного скандалу, утім посперечався зі своїм однопартійцем Олександром Дубінським і заявив, що поліграф пройде також.

Під час тестів на детекторі брехні Арахамія зізнався, що підозрює деяких "слуг" у корупції на користь певних олігархів та чиновників. А поліграфолог зі свого боку звернув увагу на те, що голову фракції зачепило питання про партію "Опозиційна платформа – За життя", а саме – чи брав він від них гроші.

Давид Арахамія, глава фракції "Слуга народу", говорить: "Трошки виснажений, хоча це й коротший тест, ніж був в Олександра. Мені ніколи не було що приховувати. Мене питали, чи брав я гроші за якісь голосування, чи від оліграхів, чи від українських компаній, чи від закордонних компаній, від різноманітних фракцій, включаючи нашу рідну фракцію, я не знаю, в чому суть, але це теж таки запитали".

Після проходження поліграфу лідер "Слуг народу" заявив, що налаштований рішуче протестувати на детекторі брехні всіх членів фінансового комітету від своєї фракції в держустанові. Приміром, у Національному антикорупційному бюро. Це питання мають вирішити вже на початку наступного тижня.

Мирослав Солонар, Ірина Шевченко, Орест Пона та Андрій Ткаченко, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну