УКР РУС
» » "Споживачі отримають суттєве зростання цін": Ляпіна прокоментувала обов'язкове запровадження касових апаратів
Всі новини

"Споживачі отримають суттєве зростання цін": Ляпіна прокоментувала обов'язкове запровадження касових апаратів

Основною причиною свого звільнення ексголова Державної регуляторної служби Ксенія Ляпіна вважає критику податкових змін, ініційованих урядом. Замість прислухатися до аргументів ДРС щодо ризиків впровадження касових апаратів для ФОП і різкого збільшення фіскального навантаження на промисловість, у Кабміні вирішили прибрати людину, яка їх висловлювала – про це Ляпіна заявила у своєму інтерв'ю, повідомляє OBOZREVATEL.

Зокрема, вона критикувала резонансний законопроєкт 1210, який різко збільшує податкове навантаження на українську промисловість і ставить її на межу виживання.

"По формі вони сказали: так, ми тільки на 2% збільшуємо збори, податок на ресурси. Такі ресурсні податки є у всіх країнах. І це правильно. Тому що природні ресурси належать народу. І якби це було 2% – з цим можна було б погодитися. Але і Кабмін, і депутати промовчали про те, що одночасно вони в 6 разів (!) збільшили базу оподаткування. Ось і виходить: 2% за формою і в 6 разів – за змістом", – наголосила Ляпіна.

На її думку, в разі прийняття скандального законопроєкту постраждає низка галузей промисловості, зокрема металургія. Продукція українських металургів не зможе конкурувати на міжнародному ринку – це призведе до скорочення експорту і закриття підприємств у подальшому.

"Хтось в уряді працює на країну-агресора. Хто – не знаю. Я – не ДБР, а не НАБУ. Це вони нехай розбираються. Але це так. На країну-агресора хтось працює. Тому що російська металургія стає значно більш конкурентоспроможною", – переконана Ляпіна.

Іншим конфліктним питанням стало впровадження касових апаратів і первинної документації для ФОП. На думку Ляпіної, це не захистить споживачів, але створить додаткові корупційні ризики і приведе до різкого зростання роздрібних цін на всі групи товарів.

"Впровадження антифопівських ініціатив призведе до усунення конкуренції з дрібним бізнесом. Чи змусить їх легалізувати свої закупівлі. А це означає можливість для мереж "притиснути" постачальників, щоб ті за мінімальну ціну поставляли товар тільки їм ... А споживачі отримають суттєве зростання цін. Я прогнозую – відсотків на 20. Але є прогнози і щодо здорожчання товарів на 30-40%. Споживач в результаті – у глибокому прольоті. Він заплатить на 20% більшу ціну і не буде мати жодного захисту – при наявному рівні корумпованості", – наголосила Ляпіна.

Вона констатувала: в уряді відмовляються сприймати будь-які аргументи щодо помилковості і шкідливості власних ініціатив.

"Немає діалогу. Є імітація. Вони нікого і нічого не чують. А улюблена формула сьогоднішнього уряду "ми вас почули" простою мовою перекладається як "ідіть ви лісом і не заважайте нам, хорошим, молодим, красивим пацанам, робити те, що нам цікаво". А що їм цікаво – я не знаю. Як не знаю і того, хто саме їх заохочує", – резюмувала Ляпіна.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну