УКР РУС
» » Аварія літака Ан-12 біля Львова: пасажирів задавило вантажем, що був на борту – перші подробиці з місця події
Всі новини

Аварія літака Ан-12 біля Львова: пасажирів задавило вантажем, що був на борту – перші подробиці з місця події

5 людей загинули, ще троє з тяжкими травмами ушпиталені. Такі наслідки авіатрощі у Львові. Інцидент стався близько 7 ранку. Транспортний АН-12 здійснив аварійну посадку. На місці аварії нині перебуває кореспондентка "5 каналу" Марта Шикула.

"Журналістів близько до місця авіатрощі не пускають. Вони стоять за 300-400 метрів. З особистих джерел «5 каналу» нам підтвердили, що загинули 5 осіб. Це підтвердили і в ДСНС. Попередньо серед травмованих є і пілот судна. Про інших поки що невідомо, тривають пошуки", – розповіла Марта Шикула.


Аварія Ан-12 біля ЛЬвоваdsns.gov.ua

До пошуків залучили і нацгвардійців із собаками. Відомо, що судно перевозило вантаж, це були і металеві предмети та дерев'яні конструкції. Як кажуть в рятувальники ДСНС Львівської області, пасажири в літаку загинули від того, що на них упав вантаж, який перевозили латіком, тому були проблеми із деблокуванням людей.


"Вивільнено три людини. Вони живі. Їх доставлено в лікарняні заклади бригадами медицини катастроф. І відповідно лікарі будуть боротися за їхні життя. Я не знаю, скільки було членів екіпажу, але на борту було 8 людей. Дві загиблі особи знаходяться біля літака. Зараз продовжується вивантаження вантажу для того, аби літак повністю вивільнити і переконатися, що тім більше немає людей", – розповів заступник начальники ГУ ДНСН Львівської області Валерій Глобенко.

За словами журналістки, на місці працює близько 100 надзвичайників. Досі є загроза загоряння, бо з літака витікає пальне. Наразі невідомо, чи літак падав, чи приземлився сам, але це сталося за пів кілометра від житлових будинків та багатоповерхівок і літак дивом їх не зачепив.  

Міський голова Львова Андрій Садовий, який теж прибув на місце аварії, сказав: "Кабіна фактично є зрізаною. Все порозкидувано. Вантаж, який був у літаку, він фактично задавив людей, які там знаходилися. Тому мало шансів ще когось знайти". 

Як повідомляв 5.UA, літак авіакомпанії "Україна аероальянс" прямував з іспанського міста Віго до Львова, де мав спинися на дозаправку. Перевозив, за попередньою інформацією, автозапчастини. Однак, близько 7 ранку здійснив аварійну посадку неподалік міжнародного аеропорту "Львів". Ан-12 зник із радарів, згодом вдалося зв'язатися з членами екіпажу. Літак знайшли на відстані півтора кілометра від злітно-посадкової смуги.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну