УКР РУС
» » З'явилася стенограма телефонної розмови Трампа із Зеленським (оновлено)
Всі новини

З'явилася стенограма телефонної розмови Трампа із Зеленським (оновлено)

Адміністрація президента США оприлюднила стенограму розмови Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським.

Текст півгодинної бесіди, яка відбулася 25 липня 2019 року, опублікували на сайті Білого дому.

Згідно зі стенограмою розмови, Трамп декілька разів згадав потенційного опонента на майбутніх президентських виборах Джо Байдена та його сина і те, що розслідування проти нього було припинено, і просив українського лідера співпрацювати з генеральним прокурором Вільямом Барром, пише "Новое время".

"Багато хто говорить про сина Байдена, що Байден зупинив розслідування. Багато хто хоче дізнатися про це, тому все, що ви можете зробити з генеральним прокурором, було б чудово. Байден став хвалитися, що припинив переслідування, тож якщо Ви можете глянути на це... Це звучить жахливо для мене", – сказав Трамп.

Зеленський, згідно з розшифровкою, відповів, що новий генеральний прокурор, який на 100% буде його людиною, розгляне це питання.

"Оскільки ми отримали більшість у парламенті, майбутній генпрокурор буде 100% моєю людиною, мій кандидат, якого затвердить парламент. Він приступить до виконання своїх обов'язків у вересні. Він чи вона вивчить ситуацію про справу і конкретно про компанію, про яку Ви говорите", – відповів Зеленський .

Нагадаємо, у США оголосили про запуск процедури імпічменту президента Дональда Трампа через ймовірний його тиск на президента України Володимира Зеленського під час телефонної розмови.

Як відомо, інформація про можливий початок процедури імпічменту надійшла після того, як Трамп дозволив публікацію стенограми телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським, під час якої, за повідомленнями ЗМІ, він порушив питання про розслідування діяльності колишнього віцепрезидента США Джо Байдена і його сина. Трамп зізнався, що обговорював по телефону із Зеленським ситуацію із корупцією і згадував Джо Байдена та його сина, які "створювали корупцію в Україні". Зі свого боку Трамп заперечує, що чинив тиск на офіційний Київ.

Своєю чергою, колишній віцепрезидент США Джо Байден закликав провести розслідування щодо можливого тиску Дональда Трампа на президента України Володимира Зеленського.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну