УКР РУС
» » "Велика гра слів і моментів": як розведення військ може вплинути на цивільних – волонтерка
Всі новини

"Велика гра слів і моментів": як розведення військ може вплинути на цивільних – волонтерка

Про те, навіщо потрібне розведення військ і чи стане менше обстрілів у зоні конфлікту, говорили у студії "5 каналу" з Наталією Воронковою – головою ГО "Волонтерська сотня Доброволя".

Вона переконана, що крім військових завдань, перед українською владою стоять і проблеми цивільного населення на лінії фронту. Воронкова вважає, що одним із завдань розведення військ є збільшення "сірої зони":

"Збільшення "сірої зони" – в першу чергу, я так думаю. Але ми не враховуємо думку місцевого населення. Коли у вільному Золотому-4 люди кажуть: "Ми боїмося тут залишатися, бо не хочемо потрапити на підвал "ЛНР" за допомогу українським військовим", – цю думку треба враховувати", – сказала волонтерка.

Або влада має забезпечити людей якимось житлом і переселити у безпечне місце, або, виходить, кидає населення напризволяще, наголосила вона.

Воронкова додала: "Для мене зараз найболючіша тема – Авдіївка – де все полито кров’ю наших захисників. Я хочу подивитися, як зараз влада скаже, що ми віддаємо частину "промки" (промислової зони – ред.), наприклад. Як влада буде дивитися в очі суспільству?"

Розведення військ, зрештою, може стати підґрунтям для громадянських конфліктів, застерігає Воронкова. За її словами, українські патріоти, що мешкають на лінії розмежування та окупованих територіях, звертають на це особливу увагу.

"Мені дзвонять із лінії розмежування. І великий патріот України мене питає: "Що робити, коли з "тієї сторони" повернеться мій сусід – квартира в квартиру? Він воював, у нього ампутована рука, і він знає, що я патріот України. Як мені жити з ним стінка в стінку?" Я хочу, щоб такі звичайні речі людям теж пояснили. Як їм дивитися у вічі один одному? Амністія – це смішно!"

На думку волонтерки, залишає багато запитань і проведення місцевих виборів на окупованому Донбасі. Ці території повинні визначитися: вони – "незалежні республіки" чи все таки є територією України.

"Як можуть проводитися в "Л/ДНР" місцеві вибори? За українським законодавством це означає, що вони підпорядковуються президенту України. То вони повинні визначитися: або вони підпорядковуються, і вони не "ЛНР-ДНР", або вони не підпорядковуються. Якщо вже (вибори – ред.) проводяться за українською Конституцією, то тоді вони підпорядковуються президенту України. Тут дуже велика гра слів і моментів", – пояснила активістка.

Наталія Воронкова переконана, що розведення військ не означає зменшення обстрілів, адже "артилерія дістає зовсім на різних відстанях". До того ж ворожа сторона не відводить своє озброєння.

Військові, які перебувають на фронті, дуже сильно збентежені, зазначила волонтерка.

"Вони не розуміють. Вони готові поки що воювати. Але вони це називають відступом", – каже вона.

Повне відео розмови на цю та інші теми дивіться тут:


Нагадаємо, російська сторона заблокувала розведення військ неподалік Золотого та Петрівського, не визначивши ймовірної дати початку процесу. Про це стало відомо за підсумками засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську.

Дивіться фотогалерею за темою:



Мешканець окупованої Горлівки показав фото рідного міста 2019-го року

/ dnews.dn.ua
/ dnews.dn.ua
/ dnews.dn.ua
/ dnews.dn.ua
/ dnews.dn.ua
/ dnews.dn.ua
/ dnews.dn.ua
/ dnews.dn.ua
/ dnews.dn.ua
/ dnews.dn.ua
/ dnews.dn.ua
/ dnews.dn.ua
/ dnews.dn.ua
/ dnews.dn.ua
/ dnews.dn.ua
/ dnews.dn.ua

 

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну