УКР РУС
» » Закидають убивство бойовика: розвідника ЗСУ відпустили на поруки – адвокат заявляє про абсурдність звинувачень
Всі новини

Закидають убивство бойовика: розвідника ЗСУ відпустили на поруки – адвокат заявляє про абсурдність звинувачень

Понад 2 роки за ґратами на рішення суду чекає розвідник Олександр Горбачов. На Луганщині його звинувачують у вбивстві та перевищенні службових обов’язків. Довести провину обвинувачі поки не можуть. Тож захист Горбачова звернувся до апеляційного суду щодо зміни запобіжного заходу. Репортаж Вікторії Ковальової.


Адвокат Олександра Горбачова показує відео 4-річного сина свого підзахисного. Артем не бачив батька, відколи бойовий офіцер опинився на лаві підсудних – понад 2 роки.

"Ця іконка, це його постійне місце дислокації. Він не чекає Діда Мороза на Новий Рік! Він хоче побачити батька! Це маленька дитинка, яка хоче побачити свого батька", – зауважила адвокат Катерина Сєрікова.

Розвідник оперативного командування "Захід" перебуває у Старобільському СІЗО від літа 2017-го за підозрою у скоєнні тяжкого злочину.

"5 військовослужбовців, 2 з яких – старші офіцери, обґрунтовано звинувачують в тому, що вони, діючи групою осіб, завдали смерть невідомій затриманій особі у 2014-ому році. Перший військовослужбовець зробив постріл у ліву частину спини, інший у праву, а третій, на вимогу вже старших офіцерів", – зазначає перший заступник військового прокурора Луганського гарнізону Андрій Кузьмін.

Оскільки провину підсудного не можуть довести протягом тривалого часу, захисники Горбачова звернулися до апеляційного суду з клопотанням змінити запобіжний захід – віддати офіцера на поруки чотирьом побратимам. Один із них – Микола Миколайчук. Вони разом із Горбачовим на війні від 2014-го. Зокрема брали участь у звільненні Станиці Луганської та Макарового.

"Він мій товариш, починаючи з 2010 року, а починаючи з 14-го мій побратим. Відповідно до тих розвідувальних даних, які він надавав мені, я як начальник штабу батальйону планував потім бойові дії. За час перебування на Луганщині – а це 6 місяців, батальйон зазнав мінімальних втрат під час звільнення Станиці Луганської. Станиця Луганська утримується донині, там майорять державні прапори", – наголосив Микола Миколайчук.

Суд першої інстанції понад 20 разів відхиляв клопотання щодо зміни запобіжного заходу для підсудного. Проте слідство за цей час не змогло довести, що затриманого бойовика вбили саме зі зброї Горбачова.

"Відповідно до показань осіб, які є обвинувачені в інших кримінальних провадженнях, а також свідчення свідків, це був саме артилерист "Луганської народної республіки". Абсурдність у тому, що Горбачова та Команова навіть не було на місці скоєння злочину", – каже адвокат підсудного.

Враховуючи тяжкість злочину, в якому підозрюють Горбачова, військова прокуратура – протестувала проти пом'якшення запобіжного заходу.

"У нас є беззаперечні обставини обвинувачувати цю особу у вчиненні злочину. У зв’язку з цим я не бачу підстав щодо зміни Горбачову запобіжного заходу", – наполягав заступник військового прокурора гарнізону.

Вислухавши сторони, суд ухвалив задовольнити клопотання захисників. Горбачова віддали на поруки офіцерам.

Розгляд справи по суті продовжиться на початку жовтня у Лисичанському суді.

Вікторія Ковальова, Петро Ковальов, Луганська область, "5 канал"



"Пишаюсь українською армією": Порошенко у госпіталі вручив нагороди пораненим армійцям 72-ї ОМБр ім. Чорних Запорожців – ФОТО

/ president.gov.ua
/ president.gov.ua
/ president.gov.ua
/ president.gov.ua
/ president.gov.ua

 

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну