УКР РУС
» » Законопроєкт 1210: "За вивіскою "реформа" можуть ховатися зміни, які вигідні лише одній особі і шкодять усій країні" – політичний експерт
Всі новини

Законопроєкт 1210: "За вивіскою "реформа" можуть ховатися зміни, які вигідні лише одній особі і шкодять усій країні" – політичний експерт

Нова влада в гонитві за хайпом намагається проштовхнути якомога більше законодавчих змін, однак, іноді молоді парламентарі не усвідомлюють, що підводять цілу галузь національної економіки під небезпеку національного масштабу. Таку думку у своєму блозі висловила політичний експерт Наталія Білоус.

Блогерка вважає, що рідне місто президента несе загрозу страждання від дій високопоставлених земляків. "Володимир Зеленський, через свою партію, почав маховик змін і, набираючи швидкість, намагається тримати високий темп прийняття законів. Схоже, що цей темп викликаний жагою побити всі рекорди за кількістю, при цьому часто нехтуючи якістю. У швидкий законодавчий процес кидаються законопроекти, які не мають належного вивчення, а їх доцільність ніяк не доведена", – зазначає вона.

І продовжує: "За вивіскою "реформа" можуть ховатися зміни, які вигідні лише одній особі і шкодять усій країні. Наприклад, законопроект №1210, що стосується змін до Податкового кодексу в частині посилення податкового тиску на металургійну галузь. Саме в Кривому Розі переважно розташовані підприємства, що займаються видобутком залізної руди, які постраждають від нововведень. Важливо, що нові регуляторні правила нічим не обгрунтовані і не несуть державі ніякої користі, а навпаки - це шлях до ліквідації гірничо-збагачувальних комбінатів. А це – 10 тисяч звільнених працівників, мільярдні недоотримані податки і криза всієї галузі".

Мотив таких законодавчих змін, на думку пані Білоус, зрозумілий: "Ігор Коломойський намагається тиснути на конкурентів, використовуючи державний апарат. Якщо даний законопроект буде прийнятий, ми станемо свідками становлення моноолігархату".

"Не зовсім зрозуміла позиція самого президента, який говорив, що не буде ніяких преференцій нікому і всім забезпечить рівні правила бізнесу, та й узагалі анонсував боротьбу з олігархатом. Але по факту бачимо спробу зміцнити і монополізувати олігархат в особі окремих представників. Президентська фракція не розуміє, що їх використовують, або деякі з представників нової влади свідомо роблять усе, щоб лобіювати інтереси ІВК", – пише Наталія Білоус.

Вона наводить приклад: "Було анонсовано, що силовики не будуть тиснути на бізнес, хоча в реальності ми бачимо інші дії. Прикладом служить історія з одним із найбільших металургійних комбінатів країни "ArcelorMittal – Кривий Ріг", де влітку проводилися Службою безпеки України обшуки. Спочатку компанію підозрювали в надмірних екологічних викидах в атмосферу, але перевірка не виявила фактів порушення. Однак Державна фіскальна служба нарахувала компанії 9 млрд грн. податкових претензій. У квітні цього року акціонери компанії вирішили не отримувати дивіденди, а віддати їх на розвиток компанії, але в результаті перевірок і державного тиску акціонери вирішили дивіденди вивести з компанії і взагалі з країни за кордон. Дивіденди на суму 108 млн. грн. тепер будуть працювати на економіку інших країн, де силового тиску немає".

Наталія Білоус наголошує, що для олігархів доля окремих жителів Кривого Рогу чи іншого міста не має жодного значення, до уваги береться тільки бізнес-логіка: "І якщо доцільно сконцентрувати в своїх руках фінансові потоки і "зачистити" поле від конкурентів – ніякі гуманістичні міркування не враховуються. Зараз довіра до влади досить висока, але всього одне голосування може не тільки знищити нанівець усю суспільну підтримку президента, а й вивести на вулицю багатотисячний народний натовп. А хіба зараз в країні, де і так відбуваються військові дії на Сході України, чи потрібні масові протести безробітних та інших незахищених верств населення, які можуть перерости в розборки з застосуванням зброї, тітушек та інших незаконних методів, ніж тільки підвищать рівень злочинності на вулицях України і приведуть до економічного занепаду держави, втрати міжнародного іміджу?".

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну