УКР РУС
» » Податкова у Раді: хто стоїть за "божевільними законопроєктами" №1209 і №1210 – ЗМІ
Всі новини

Податкова у Раді: хто стоїть за "божевільними законопроєктами" №1209 і №1210 – ЗМІ

Головна новина тижня, яку обговорює бізнес, – абсолютно божевільні законопроєкти, запропоновані главою комітету Верховної Ради з фінансової, бюджетної та податкової політики Данилом Гетманцева. Так охарактеризував перший заступник головного редактора The Page Олег Гавриш подані законопроєкти №1209 і №1210.

"The Page з джерела в комітеті вдалося з'ясувати, що стоїть за нормами законопроектів і до чого вони можуть призвести. Перш за все, ухвалення законопроектів політично невигідне президенту Володимиру Зеленському. Низка норм, які в них містяться, вкрай негативно вплине на дуже велику кількість людей", – пише Гавриш.

Як приклад, зауважує, що в законопроєкт "Про використання реєстраторів торговельних операцій" вписана норма, за якою продаж будь-якого вживаного майна необхідно проводити через касовий апарат: "Якщо ви продаєте будь-яку свою стару річ через нехай інтернет, ви однак зобов'язані виписати чек і заплатити податки. Є там і низка інших дивних ініціатив".

Гавриш вказує, що такі норми є дуже непопулярними з точки зору іміджу "Слуги народу" та президента Зеленського: "Складно було б пояснити, як вони взагалі опинилася в законопроєкті Данила Гетманцева, призначення якого лобіював перший віцеспікер Руслан Стефанчук".

Але вказує, що насправді усі ці сумнівні ініціативи, крім однієї, в законопроєкт потрапили за ініціативою не Гетманцева – а голови податкової служби Сергія Верланова.

"Фактично і Гетманцев, і побічно Зеленський виступили лобістами інтересів податкової. Запропоновані ними норми створюють штучний податковий хаос і посилюють правила ведення бізнесу. У цій каламутній воді вирішувати проблеми за рахунок корупції зможе Верланов і його підопічні. Останній вже зараз вельми радіє тому, як він обдурив нову владу і буквально використав її наосліп", – розповів виданню на правах анонімності народний депутат від "Слуги народу".

Начебто, саме від Верланова надійшла "дивна ініціатива збільшити податки на тютюнову продукцію": "Ініціатором підвищення акцизів на тютюнові вироби, а також на IQOS і glo став глава податкової у Львівській області Ігор Кондра. Він нібито курує продажу контрафактної продукції, а чим вище акцизи на легальний тютюн, тим більше контрафакту", – пояснив співрозмовник.

Журналіст вказує, що Верланов навіть запропонував збільшити ренту на видобуток природного газу. Остання ініціатива, втім, може бути скасована, тому що "сильно не сподобалася підприємцю Ігорю Коломойському".

Зазначається, що "дивними ініціативами" відзначився і заступник голови комітету Олександр Дубинський – норму про збільшення розмірів ренти на руду в законопроєкт вніс саме він. Проте ініціював її , як вказується у тексті, сам Ігор Коломойський, який, таким чином, домагався послаблення позицій головних видобувачів ЗРС в країні – Ріната Ахметова, Вадима Новінського та Костянтина Жеваго.

"Швидше за все, розмова з людьми Ахметова і Жеваго в комітеті тепер буде йти в такому ключі. Обом скажуть, що вони отримують на своєму бізнесі $900 млн і $600 млн прибутку щорічно. І потім запитають, чи вистачить їм, скажімо, $800 млн і $500 млн? І скоротять на цю сум прибуток за рахунок підняття ренти", – цитує видання джерело.

Окремо вказується, що усі окреслені ініціативи комітету набувають особливої ​​пікантності на тлі заробітків його глави. Наприклад, Гетманцев, який працював у юридичній компанії, згідно з його декларацією, отримував там мінімальну заробітну плату. Що, з урахуванням розмаху його діяльності, є дивним.

"Ці невідповідності, щонайменше, викликали здивування учасників комітету. Напруга між його членами зростає і зрештою може перетворитися у відкрите протистояння. Гетманців вже дозволяв собі підвищувати голос на своїх депутатів, далі буде тільки гірше", – резюмував співрозмовник.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну