УКР РУС
» » США можуть зупинити будівництво "Північного потоку-2" – сенатор Круз
Всі новини

США можуть зупинити будівництво "Північного потоку-2" – сенатор Круз

Американський сенатор Тед Круз вважає, що Сполучені Штати можуть зупинити будівництво газопроводу "Північний потік-2", призначеного для транспортування російського природного газу до Німеччини, повідомляє "Радіо Свобода". "Доволі переконливою" ознакою цього, вважає Круз, є липневе голосування з результатом 20 проти 2 у комітеті з закордонних справ Сенату. Воно передбачає запровадження санкцій проти суден, що допомагають Росії будувати газопровід у Балтійському морі. У Конгресі є підтримка для схвалення цього законопроєкту, сказав сенатор 3 вересня в Інституті Гудзона у Вашингтоні. На планеті є лише п'ять компаній, здатних прокладати трубопроводи на морських глибинах, і це робить законопроєкт ефективним, вважає Тед Круз. "Найкраще, що ми можемо зробити, – це позбавити" президента Росії Володимира Путіна грошей через його "агресивний мілітаризм", переконаний сенатор-республіканець. "Північний потік-2", який передбачає постачання газу в обхід України, готовий на понад 70%, і Москва стверджує, що завершить проєкт до кінця 2019 року. Американський законопроєкт має здобути підтримку обох палат Конгресу, щоби стати законом. Конгрес повертається з літніх канікул наступного тижня.
Як повідомляв 5.UA, 13 червня 2019 року США заявили про розширення роботи над санкціями проти будівництва російського "Північного потоку-2". 
Довідка. "Північний потік-2" – проєкт російського газопроводу, який будує компанія NordStream 2 AG. Єдиним акціонером останньої є російський "Газпром". Партнерами виступають компанії Royal Dutch Shell, Wintershall, Unipe, OMV і Engie. Довжина газопроводу становитиме 1,2 тис. км, а загальна потужність із уже наявним "Північним потоком" – 55 млрд куб. м газу. "Північний потік-2" має пройти уздовж газопроводу "Північний потік" дном Балтійського моря до німецького міста Грайфсваль, щоб мінімізувати прокачування газу через Україну.   Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну