УКР РУС
» » Ексбойовик "ДНР" Цемах тепер не головний свідок, а підозрюваний у справі збиття MH17 – ЗМІ
Всі новини

Ексбойовик "ДНР" Цемах тепер не головний свідок, а підозрюваний у справі збиття MH17 – ЗМІ

Ексначальник протиповітряної оборони Слов'янської бригади так званої "ДНР" і ключовий свідок у справі про збиття авіарейсу МН17 Володимир Цемах відтепер підозрюваний у причетності до катастрофи малайзійського лайнера в небі над Донбасом. Листа з відповідним повідомленням прокуратура Нідерландів, яка розслідує катастрофу малайзійського лайнера, надіслала до Генпрокуратури України. Текст документа оприлюднило інтернет-видання "theБабель". Згідно з ним, слідчі знайшли докази причетності Цемаха до трагедії і хочуть його допитати. А тому просять Україну не обмінювати його на українських політв'язнів. Листа надіслали відразу після того, як ЗМІ повідомили, що Кремль наполягає на внесенні Цемаха до переліку на обмін утримуваними особами між Росією та Україною. "У зв'язку з отриманням нових даних у кримінальному розслідуванні у справі про збиття авіарейсу МН17, Національна прокуратура Нідерландів відтепер вважає Цемаха підозрюваним у причетності до катастрофи. Надзвичайно важливо допитати його силами Спільної слідчої групи", – йдеться в опублікованому листі.
Екс-бойовик 'ДНР' Цемах тепер підозрюваний у справі збиття MH175 канал
Нагадаємо, Цемаха затримали українські спецслужби наприкінці червня в окупованому Сніжному, на захопленій так званою "ДНР" частині Донеччини. Шевченківський райсуд ухвалив рішення узяти Цемаха під арешт на два місяці. Зазначимо, журналісти знайшли архівне відео, на якому Цемах, імовірно, зізнається у причетності до збиття "Боїнга" MH17.
Як повідомляв 5.UA,  "Боїнг" Малайзійських авіаліній збили над Донецькою областю 17 липня 2014 року. Загинули всі 298 людей, які були на борту. 28 вересня слідча група оприлюднила результати розслідування катастрофи. Після двох років роботи експерти підтвердили: МН17 збили зенітно-ракетною установкою "Бук". Стріляли з тимчасово окупованої території Донбасу, а привезли установку з Росії. Кримінальне розслідування збиття МН17 досі триває.
Нагадаємо, у вересні 2017 року Нідерланди, Австралія, Бельгія, Малайзія та Україна підписали меморандум про політичну підтримку кримінального переслідування винних у катастрофі MH17 за нідерландським законодавством. 25 грудня 2017 року Британська розвідка назвала Росію відповідальною за катастрофу. Росія заперечує свою причетність до збиття пасажирського літака.
Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну