УКР РУС
» » Не змінити систему, а вдосконалити: як канадські інструктори навчають бійців Нацгвардії
Всі новини

Не змінити систему, а вдосконалити: як канадські інструктори навчають бійців Нацгвардії

На Київщині бійців Національної гвардії протягом місяця тренують канадські військові. Українські нацгвардійці знешкоджують терористів, відбивають ворожий наступ і відточують навички першої домедичної допомоги. Така співпраця з канадськими інструкторами дасть можливість швидше перейти на стандарти НАТО, впевнені в Міноборони, і спільно підготуватися до українсько-американських навчань, що відбудуться у вересні. Як усе було – далі.


На чорному позашляховику терористи намагаються прорватися на територію України. Тренувальні окопи, а за 200 м – умовний ворог. Позаду – кулеметник, попереду – автоматник та снайпер. Усі напоготові, усі на бойовому чергуванні. Основне завдання цих хлопців – не допустити ворога максимально близько.

За легендою навчань, бійці Національної гвардії вступають у бій, зміцнюють позиції та відбивають ворожий наступ. Після цього атака терористів захлинулася, у нацгвардійців – один боєць зазнав умовного поранення. Побратими евакуювали його з поля бою.

Імітація короткочасної війни тривала не більш як півгодини. Учасники вишколу розповідають, що канадські інструктори навчають їх комплексно, за допомогою безпілотників та радіолокаційних систем.

"Відпрацьовували все окремо. А зараз багато ввідних, багато таких завдань, щоб ми собі думали, як діяти в різних ситуаціях", – каже кулеметник Вадим Гончарук.

Його побратим Костянтин Чурсін додає: "Саме тут наших військовослужбовців навчають діяти за певними інструкціями та стандартами, починаючи від підйому і приведення власного екіпірування до бойової готовності".

Переймають досвід у канадських військових і командири Національної гвардії. Вони вчаться планувати ведення бойових дій та відточують навички з топографії. Для цього влаштовують ще одне випробування: бійцям треба негайно зупинити диверсійну групу, що намагається прорватися у військову частину.

Військовослужбовці – оглядають авто і нейтралізують ворожу вибухівку. Це фінальний етап тренувань під канадським патронатом.

"Наша головна мета – не змінити якусь систему підготовки. Це насамперед вдосконалення системи за сумісністю з країнами НАТО, стандартами НАТО. Ми сфокусувалися на дрібних деталях для зрушення, адже ми сприймаємо Україну виключно як нашого повноцінного партнера", – наголошує керівник групи інструкторів ЗС Канади Мартін Бельн.

Упродовж місяця два десятки канадських інструкторів тренували бійців Нацгвардії. Тепер вони готові до спільних українсько-американських навчань, які відбудуться у вересні.

Мирослав Солонар, Віктор Сніжко, "5 канал"



Відбити атаку ворога в умовах міста: бійці НГУ та ЗСУ провели спільний вишкіл – ФОТО

/ ngu.gov.ua
/ ngu.gov.ua
/ ngu.gov.ua
/ ngu.gov.ua
/ ngu.gov.ua
/ ngu.gov.ua
/ ngu.gov.ua
/ ngu.gov.ua
Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну