УКР РУС
» » Сумнозвісний табір "Вікторія" відкрився: чи все зроблено для безпеки дітей – сюжет
Всі новини

Сумнозвісний табір "Вікторія" відкрився: чи все зроблено для безпеки дітей – сюжет

Одеський табір "Вікторія", де 2 роки тому у пожежі загинули три дівчинки, знову відкрили для відпочивальників. В оздоровчий комплекс заїхали понад сотня дітей. Щоправда, цього разу вихованців заселили у кам'яні, а не дерев'яні будівлі. Проте адвокат потерпілих в пожежі каже – суд призупинив функціонування табору, доки там не виправлять всі недоліки з протипожежні безпеки. Чи все зроблено задля безпеки дітей – дізнавалася Ольга Дунська.

Співробітники табору Вікторія показують кам'яний корпус табору, де вперше за 2 роки після трагедії розмістилися відпочивальники. Перед цим будівлю капітально відремонтували та обладнали засобами пожежної безпеки.


"У кожній кімнаті передбачено на дитину маска рятувально-дихальна і на кожного вихователя протигаз, вихователі та діти живуть на одному поверсі, на кожному поверсі стоять вогнегасники, план евакуації, два виходи зліва і справа, пожежна сигналізація спрацьовує", – розповідає заступник директора табору Олександр Демченко.

Анастасія два роки тому була свідком смертельної пожежі у сусідньому корпусі, але не побоялася знов відвідати табір. Розповідає, у перший день зміни для них провели інструктаж.

"Немає ніякого страху, спокійно жила б у дерев'яному будиночку: на кожному поверсі є вогнегасник до якого спокійно можна дістатися, оскільки кімната завжди відкрита", – переконує відпочивальниця Анастасія Ігнатенко.

"Знімаєш плівку, одягає на обличчя, стягує і виходиш при димі. Нам розповіли це в 1-2 день, бо безпека понад усе", – зауважує Олександр Стоянов.

У реконструкцію "Вікторії" вклали 15 млн грн. Територія навколо дерев'яних корпусів табору, де сталася трагічна пожежа, нині огороджена парканом з охороною.

"Дітям повідомили всі правила безпеки, зокрема і при поводженні з вогнем, при відпочинку на воді, і про те, що територія, яка огороджена, вона закрита для доступу будь-кого", – наголошує директорка департаменту освіти і науки Одеської міськради Олена Буйневич.

Перед відкриттям табору заклад перевірили пожежники, зокрема дослідили обробку дерев'яних перекриттів кам'яних будівель вогнестійкими матеріалами, а також справність гідрантів та сигналізації.

"За дотримань пожежної безпеки керівництвом табору і тими дітьми, які там знаходяться, там небезпеки нема.  Сигналізація знаходиться в робочому стані", – запевнив заступник начальника управління ДСНС Вадим Шулюк.

Натомість, адвокат потерпілих в пожежі вважає: дітей розміщувати у таборі нині не мали права, адже апеляційний адміністративний суд визнав незаконним й скасував рішення виконкому щодо експлуатації будівель табору.

"Суд постановив, що нікого в табір "Вікторія" в зокрема і в кам'яні корпусу не можна заселяти.  Ми підготували позов щодо незаконності розпорядження міського голови від 3 травня по якому вже здійснюється вселення дітей", – зазначив адвокат потерпілих Микола Стоянов.

У департаменті освіти запевняють – недоліки щодо пожежної безпеки виправили всюди, окрім дерев'яних споруд, які не експлуатуються за рішенням суду.

"За приписом арешт накладено до повного його виконання, адміністрація дитячого закладу виконала припис, про що повідомила", – зазначають у міськраді.

Акт про усунення порушень в очі не бачили і ще наприкінці липня територія була опечатана, кажуть у представництві Мін'юсту. Про заселення дітей – не знали, і тепер чекають роз'яснень від ДСНС.

"Ми дізнались про те, що туди заселяють дітей тільки від ЗМІ, до цього ми знали, що його закрито й чекали актів. Ми не маємо в себе цього акту 154, щоб порівняти: чи були усунені всі недоліки чи не всі", – пояснює начальник територіального управління юстиції в Одеській області Руслан Сауляк.

Розібратися в ситуації обіцяють до четверга, тим часом діти продовжать відпочивати у таборі.

Триватиме перша зміна до 21 серпня, поки що вона у цьому році єдина. Проте в адміністрації зазначають – табір цілодобовий, якщо будуть запити від батьків, готові прийняти малечу іще.

Ольга Дунська, СІ, Одеса, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну