УКР РУС
Всі новини

В електричного Harley-Davidson з'явився потужний конкурент

Байк називається Curtiss Psyche і випускається компанією, раніше відомою, як Confederate Motorcycles.

Американська компанія Confederate Motorcycles, заснована у 1991 році, здобула собі славу і визнання завдяки потужним байкам з кубатурними бензиновими двигунами та особливим дизайном. У 2017 році мануфактура об’єдналась з Zero Motorcycles та оголосила про перехід до випуску електричних байків під новим брендом – Curtiss Motorcycles. Psyche – перше творіння нової марки.

З того часу як Confederate перетворилась на Curtiss, фірма тішила публіку концептами своєї майбутньої нової лінійки. Спочатку світу був явлений божественний Zeus (Зевс) з оголошенням планів про дебют у 2020 році та ціну у 75 тисяч доларів.



Фото: Curtiss Zeus / Curtiss

Слідом за ним компанія презентувала другу модель – Hades (Аїд). Цей байк також збираються вивести на ринок наступного року і коштуватиме він не менше, ніж Zeus.



Фото: Curtiss Hades / Curtiss

Остання прем’єра виявилась повною несподіванкою. По-перше, компанія одразу представила серійну модель, а не концепт. По-друге, електричний байк вже можна замовити і коштує він значно менше, ніж “Зевс” та “Аїд” – 30 тисяч доларів. Нарешті, його ім’я – не божественне, оскільки міфічна Псіхея була донькою смертного царя, хоча й мала зв’язок з богом Амуром.

Фото: Curtiss Psyche / Curtiss

Причиною для швидкого дебюту міг стати вихід на ринок електричного байка Harley-Davidson LiveWire. Засновник Curtiss Motorcycles прямо сказав, що збирається втерти носа “Харлею”. До слова, Harley-Davidson заявляв, що LiveWire зберіг душу класичних бензинових байків, тому назва Psyche – це свого роду підкол H-D.

Ясна річ, що для того, аби заяви Curtiss не були голослівними, електричний байк наділили кращими характеристиками. На вибір пропонується два двигуни продуктивністю у 48 або 96 кінських сил. Батарея дозволяє долати на одному заряді до 260 кілометрів. У першому випадку “Псіхея” трохи програє 105-сильному “Харлею”, однак за другим показником помітно його випереджає, маючи на 110 більший діапазон автономного пробігу.

Що до вартості – Psyche лише на 300 баксів дорожча за LiveWire. Єдине, в чому електричний байк від Curtiss суттєво програє своєму конкуренту, це час. Harley-Davidson кожен охочий може замовити просто зараз й отримати вже до кінця року, тоді як на “Псіхею” доведеться зачекати до 2021 року.

Джерело: auto.24tv.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну