УКР РУС
» » "Маріуполь" стартує у Лізі Європи: що відомо про суперника "азовців" – АЗ Алкмар
Всі новини

"Маріуполь" стартує у Лізі Європи: що відомо про суперника "азовців" – АЗ Алкмар

"Маріуполь" 8-го та 15-го серпня проведе два матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи. Суперником українського клубу буде клуб з Нідерландів – АЗ Алкмар.
Минулий сезон

У минулому сезоні АЗ було складно конкурувати на внутрішній арені, оскільки всі трофеї здобув неймовірний "Аякс". Амстердамці виграли національну першість (Ередивізію) та Кубок Нідерландів.

Таким чином, "сирні фермери" вимушені були боротися тільки за Лігу Європи. Команда Джона ван ден Брома посіла четверте місце, чим гарантувала собі місце у кваліфікації Ліги Європи. Однак наставника звільнили, тому його місце посів Арне Слот.

У Кубку Нідерландів АЗ дійшов до півфіналу. У цьому раунді майбутнього суперника "Маріуполя" вибив "Віллем II" по серії пенальті.


Попередній раунд кваліфікації

Свій шлях у Лізі Європи АЗ розпочав з другого кваліфікаційного раунду. Суперником нідерландців був шведський клуб "Хеккен". Перший матч у Нідерландах завершився нічиєю 0:0.

У повторній зустрічі АЗ розгромив скромного суперника, забивши три голи.



Нові гравці

У літнє трансферне вікно в АЗ перейшов тільки один футболіст. 28-річний Йорді Класі безкоштовно перейшов з англійського клубу "Саутгемптон".

Водночас нідерландський клуб покинули восьмеро футболістів: Адам Махер, Нік Олей, Рікардо Ван Рейн, Ілиасс Бел Хассані, Ондржей Мигалик, Матс Сентьенс, Піт Велтхейзен, Місс Ходімепйкерс


Ключові футболісти

Лідерами "червоно-білих" є марокканець Уссама Ідрісса, який забив у минулому сезоні 8 голів і віддав 7 гольових передач у 32 матчах і 34-річний ветеран Рон Влаар, який у складі збірної Нідерландів брав участь у чемпіонаті світу 2014.

Героєм протистояння зі шведським "Хеккеном" став 18-річний Майрон Боада, який в матчі-відповіді забив м'яч і зробив гольову передачу. У минулому сезоні юний нападник у дев'яти іграх чемпіонату відзначився 3 рази. Також Майрон регулярно грає за різні юнацькі збірні Нідерландів. Загалом вартість складу нідерландського клубу становить 61,55 мільйона євро.


Досягнення клубу

Успіх супроводжував клубу протягом 70-х і 80-х років. У 1978-му році АЗ завоював свій перший трофей – Кубок Нідерландів. У 1981-му році команді вдалося зробити "золотий дубль". Тоді ж у 1981-му році в АЗ почалася європейська історія – "червоно-білим" вдалося дійти до фіналу Кубка УЄФА, в якому команда у двоматчевому протистоянні поступилася англійському "Іпсвічу".

90-ті стали важкими роками в історії клубу. Упавши в перший дивізіон, АЗ двічі ставав його чемпіоном (у 1996-му і 1998-му роках). Повернення АЗ в еліту нідерландського футболу в кінці 90-х років ознаменувало епоху відродження клубу. Це відбулося багато в чому завдяки новому власнику команди – бізнесменові Дірку Схерінгу.

У кінці 2002-го року на пост головного тренера був запрошений нідерландський фахівець з амстердамського "Аякса" – Ко Адріансе, якому вдалося повернути команду на вершину. У сезоні 2004/05 років команда посіла 3-е місце у вищому дивізіоні, а також дісталася до півфіналу Кубка УЄФА, вибивши на шляху донецький "Шахтар".

У 2005 році Адріансе покинув Нідерланди, ставши головним тренером "Порту", ​​а на його місце прийшов легендарний Луї ван Гал. У першому ж сезоні 2005/06 років під його керівництвом АЗ зайняв друге місце в турнірній таблиці.



Фото: з відкритих джерел

У наступному сезоні "червоно-білі" знову зайняли третє місце, однак через рік алкмарці несподівано виявився на 11-й позиції в турнірній таблиці. Але вже в сезоні 2008/09 року АЗ вдруге у своїй історії завоював золото національної першості.


Інше

Прізвиська: "сирні фермери", "червоно-білі"

Заснування: 1967 рік

Стадіон: АФАС (місткість – 17 023)

Президент: Рене Неліссен

Головний тренер: Арне Слот

Рейтинг: 119-е місце УЄФА Джерело: 24tv.ua

Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну