УКР РУС
» » Роками жили в клітках 1х1 м: притулок на Львівщині врятував ведмедиць Олю та Юлю
Всі новини

Роками жили в клітках 1х1 м: притулок на Львівщині врятував ведмедиць Олю та Юлю

Дванадцята ведмедиця оселилася у притулку для клишоногих на Львівщині. Нову мешканку привезли з-під Києва. Там вона впродовж кількох років жила у неволі. Зараз клишонога Юля проходить адаптацію та звикає до нових умов життя.


Ведмедиць Олю та Юлю зоозахисники знайшли під Києвом. Кілька років вони жили в покинутому фургоні. Спочатку до притулку доправили Олю. Тварина втратила зір. Ветлікар не виключає, що її спеціально осліпили, щоб вона легше піддавалася дресируванню.

Іншу ведмедицю – Юлю – до притулку привезли минулого тижня. Останні кілька років її тримали у клітці 1х1 м. Нині вона обживає нове помешкання та вже встигла стати улюбленицею працівників притулку.

"У неї місцями були залисини, бо вона постійно знаходилася у своїх екскрементах. Є припущення, що її залишив російський пересувний цирк. В усіх є загальна хвороба стереотипія – це коли ведмідь живе в маленькій клітці та повторяє одні й ті самі рухи. Нервувати починають, відчувати небезпеку – і роблять те саме. Це може бути кілька хвилин, а може і годину", – пояснює працівниця ведмежого притулку "Домажир" Ольга Федорів.

Нині тварина плаває в басейні, ласує рибою, фруктами та горішками. У кожного клишоногого мешканця – своя сумна історія. Хтось був цирковим артистом, хтось розважав гостей у ресторані, решту тварин використовували для прицьковування мисливських собак.

Притулок для ведмедів на Львівщині заснували 2 роки тому. За цей час до життя тут повернули 12 клишоногих. Тут у них повноцінне харчування та умови, максимально наближені до природних.

Ведмедиці сильніші, тому адаптуються до нового середовища швидше, – кажуть працівники притулку. Самцям, щоб звикнути до нових умов, потрібно більше часу.

"Ведмедів, яких ми рятуємо з тісних кліток, в першу чергу, ми переводимо в адаптаційні вольєри. Вони привчаються до території, до контакту з людьми. Ми заміняємо ягоди на яблука, моркву, апельсини, горіхи, арахіс, даємо малий відсоток риби або м'яса. Вольєр має басейни. Усе допомагає ведмедям адаптуватися, проходити через певний стрес. Воду вони люблять", – звітує керівник служби догляду за тваринами ведмежого притулку Наталія Галайко.

Усі мешканці притулку тут оселилися назавжди. У дику природу відпускати їх не можна. До кінця року зоозахисники планують врятувати з неволі ще вісьмох ведмедів.

Марта Шикула, Євген Радіон, Львівська область, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну