УКР РУС
» » Богдан про російську мову в Луганську та Донецьку – реакція соцмереж
Всі новини

Богдан про російську мову в Луганську та Донецьку – реакція соцмереж

Голова Офісу президента Андрій Богдан вважає, що російській мові слід надати статус регіональної в Донецькій та Луганській областях.

Соцмережі бурхливо відреагували на заяву Андрія Богдана.

"Не знаю, чи був голова ОП в Донецьку та Луганську, але якщо він раптом не знає, то хочу сказати, що жодного разу, жодного дня ніхто не забороняв у цих областях розмовляти російською мовою. Так само, як і в інших областях теж. Крім того, важливо розуміти, що війна почалася зовсім не тому, що хтось забороняв жителям Донбасу говорити російською. Відповідно, "дозволивши російську мову", неможливо досягти миру. Тому що по-справжньому рішення про мир/війну прийматимуть не жителі Донбасу, а російська влада", – написав донецький журналіст Денис Казанський.

"Що ми бачимо. Спочатку дає інтерв'ю представник східних регіонів, Шефір, і показує себе типовим представником "русского мира". А тепер львів'янин Богдан дає інтерв'ю і показує себе типовим представником "русского мира". Тож немає жодної різниці. Кордон проходить не по Дніпру. Кордон у голові. Різниця – в цінностях. Є люди, в яких вони є. А є люди, які принесли їх з 90-х і підтримують на плавному вогні російської пропаганди", – написав політолог Сергій Фурса.

"Цю риторику можна було вести п'ять років тому. П'ять років тому я б і сам дотримувався такої точки зору – ну хочуть вони писати "Донецьк" замість "Донецьк" – та й чорт з ними. Чи не класти ж через це людей. Чи не починати ж війну. Давайте спробуємо уникнути кровопролиття. Уникнути не вдалося. Війна почалася. Людські життя були покладені. Їх ціною, ціною цих життів, вироблена єдино правильна стратегія розвитку країни, в якій у сусідстві знаходиться Мордор – "Армія. Мова. Віра". Якщо імперія робить свою мову інструментом своєї гібридної війни – все, розмови про мову закінчені. Розмови про мову, про культуру, про наше все, про серіал "Свати", про Вконтакті і Яндекс, про культурний обмін, про виступи артистів – все, розмова закінчена. Нема про що більше говорити", – написав журналіст Аркадій Бабченко.

Інші користувачі були більш лаконічні:

Нагадаємо, раніше 5.ua повідомляв, що Парубій також висловився щодо заяви Богдана: "Не дозволимо повертатися до часів закону "Колесніченка-Ківалова"".

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну