УКР РУС
» » "У голови ОП нема особистої точки зору, тільки узгоджена" – Березовець про заяву Богдана щодо "регіональної російської для Донбасу"
Всі новини

"У голови ОП нема особистої точки зору, тільки узгоджена" – Березовець про заяву Богдана щодо "регіональної російської для Донбасу"

Голова Офісу президента Андрій Богдан вважає, що російській мові слід надати статус регіональної в Донецькій та Луганській областях. Таку заяву посадовця в ефірі "5 каналу" прокоментував політтехнолог, ведучий телеканалу "Прямий" Тарас Березовець.

Прокоментував він і реакцію представника президента у Верховній Раді Руслана Стефанчука, який сказав, що "це особиста позиція Богдана".

"Ну послухайте, в чиновника, глави, по суті, президентської канцелярії, не може бути своєї особистої точки зору. Це не приватна особа, це людина, яка, якщо вона виходить у публічний доступ, вона починає говорити думки, які узгоджені з президентом України. Тому навіть коментувати таку маячню я не бачу сенсу", – сказав Березовець.

"Те, що сказав Богдан, по суті, – бажання самого Зеленського. І зараз говорити про те, що це його приватні "хотілки", – це некоректно. Очевидно, що наміри нової адміністрації – переглянути чинний закон про мову, переглянути статус російської мови, в тому числі збільшити її можливості як регіональної мови. І вся ця політика декларується абсолютно неприховано, ще навіть до того, як обрано склад нового парламенту. Ми прекрасно розуміємо, як це буде зроблено. Закон про мову, найімовірніше, буде скасовано через Конституційний Суд, відповідне подання низка депутатів чинного парламенту вже зробила. І я думаю, в них є великі шанси домогтися цього через Конституційний Суд, причепитися до якихось процедурних моментів, тому є великі шанси, що закон про мову, який був підписаний, має всі шанси бути анульованим", – каже Березовець. 


Прокоментував заяву Богдана і український журналіст, кореспондент УНІАН у Росії Роман Цимбалюк. Журналіст каже, що топ-чиновник України по суті транслює російський пропагандистський штамп про те, що війна буцімто почалася, бо на Донбасі утискали російськомовних людей. 

"Коли чиновники такого рівня маніпулюють думкою громадськості, це нічим хорошим для нас не закінчиться... коли чиновники висловлюють такі думки, то вони тим самим показують, що ці думки крутяться у провладних колах", – зазначив журналіст. 

Цимблюк також розповів: "Тут кореспондент РБК-Україна" цікавиться: "Ви розумієте силу прецеденту? Ви дозволили Донецьку та Луганську, потім приходить Одеса і каже, що теж хоче". А Богдан відповідає: "Давайте угробимо ще 15 тисяч наших громадян у війні". 

На це Цимбалюк каже: "Ви що, хочете сказати, що війна йде заради мови? Саме тому у 2014-му російські військові почали йти у відпустку, а тепер "орки" ходять у російській військовій формі? Це називається лукавство. І зрештою, коли команда Зеленського не зможе домовитися з Путіним, а вона не зможе, то на сцені будуть такі люди, як Віктор Медведчук, які скажуть, ви не можете, а ми можемо. В нас уже для цього є три інформаційні канали, які будуть цей тезис транслювати українському суспільству". 

Журналіст також зауважив, що канали Медведчука вже почали "лити бруд" на Зеленського, як свого часу працювали проти Порошенка. Докладніше дивіться у відео:


Як повідомляв 5.UA, 30 травня 2019 року видання "Детектор медіа" оприлюднило інтерв'ю, в якому співвласник студії "Квартал 95", брат першого помічника президента Володимира Зеленського Борис Шефір зробив кілька гучних заяв. Він назвав президента РФ Володимира Путіна "розумною людиною", з якою можна домовитися. 

"Путін – не маніяк і не псих, він розумна людина. Так, у нього імперські амбіції. Але можна ж домовитися", – сказав Шефір.

Він також критично висловився щодо схвалення мовного закону та квот для української мови. На його думку, закон про мову треба скасувати, а квоти – переглянути. Він вважає, що це "перший крок для того, щоб завершити війну". 

На це відреагувала віцеспікер Верховної Ради Ірина Геращенко, сказавши: "А ми будемо говорити і називати речі своїми іменами. Маніяки мають віддати Україні наші території. Їх мають звільнити. Для цього ми маємо боротися за те, щоб Україна була членом ЄС і НАТО. І так і буде, дякую".

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну