УКР РУС
» » Яким має бути новий офіс президента Зеленського та де візьмуть на нього гроші – журналісти дізнавалися
Всі новини

Яким має бути новий офіс президента Зеленського та де візьмуть на нього гроші – журналісти дізнавалися

Президент України Володимир Зеленський оголосив про свій намір перенести офіс з вулиці Банкової в "Український дім". За проектом там через всю будівлю ростиме дерево, повітря влітку охолоджуватиме фонтан, а воду нагріватиме сонце. Журналісти "Нового времени" дізналися більше про сам проект і про те, звідки на нього планують брати фінансування. 



  • Що новому президентові не сподобалося в Адміністрації на Банковій

Своїх вражень від перших днів роботи на Банковій президент Володимир Зеленський не приховував. 

"Я не можу тут працювати, достатньо, що місця багато, так ще совкова атмосфера тисне на плечі", – казав Зеленський, демонструючи журналістам "президентські покої", декоровані дорогими гобеленами та дорогими породами дерева і щедро інкрустовані аналогами сусального золота. 

А 20 червня в Офісі президента (ОП), який раніше називали Адміністрацією президента, пройшла нарада, що й вирішила долю, де буде розташовано представництво глави держави. На нараді вирішили переїжджати до "Українського дому", розташованого на Європейській площі Києва. А в будівлі на Банковій зроблять філію Національного художнього музею.

Загалом на реконструкцію будівлі піде приблизно дев'ять місяців і 300 млн грн

До того ж, за словами розробників президентського ремонту, Зеленський хоче, щоб на це пішли не бюджетні гроші, а "європейські гранти", передають інофрмацію журналісти "Нового времени".



  • Новий офіс – яким він має бути

Журналісти НВ спробував з'ясувати, як президент збирається влаштуватися в новому офісі та наскільки ця будівля відповідає вимогам безпеки. А ще – чи не погіршить переїзд найболючіші столичні проблеми – із затораами та паркуванням.

Отож реконструкцією "Українського дому" займатиметься архітектурне бюро 33BY архітектора Івана Юнакова. Він займає 65-ту позицію у списку партії "Слуга народу", а також є сином відомого архітектора Сергія Юнакова.

Юнаков журналістам розповів, що із Зеленським обговорювали до 15 варіантів для перенесення офісу. Проблему вибору вирішувала велика група архітекторів, соціологів і транспортників. Розглядали не тільки локацію, а й під'їзні шляхи і підходи до кожної будівлі. Зараз архітектори опрацьовують уже четверту редакцію проекту реконструкції "Українського дому", щоб там змогли розміститися 500 працівників ОП.

Архітектор говорить: корисна площа цієї будівлі становить приблизно 8 тис. кв. м, а в нинішній будівлі на Банковій, попри те, що вона більша, корисна площа менша всього 5 тис. кв. м.

Проект передбачає, що президент працюватиме на четвертому поверсі Українського дому, п'ятий поверх займуть адміністрація і юридичні відділи. Стіни більшості кабінетів, згідно з планами, будуть скляними, а загалом інтер'єри – у стилі лофт.

Нині ж у будівлі "Українського дому" є фонтан, який виконує роль своєрідного вентиляційного вузла – в спеку він поширює прохолодне повітря у приміщенні, відіграючи роль кондиціонера. Цей принцип збережуть і в новому проекті і навіть посилять нововведеннями. А ось систему опалення повністю перероблять. Зараз будівлю відрізано від центрального опалення, тому заплановано введення нової технологічної конструкції, де спеціальні установки будуть створювати лід, а потім розтоплювати його і пускати пар по трубах опалення, підігріваючи його електричними тенами.

Архітектор каже, що ці рішення дадуть можливість істотно знизити споживання електроенергії. Зараз на добу Український дім споживає мінімум 4 тис. кіловат, а після реконструкції йому знадобиться лише 450 кіловат. До того ж система з льодом дозволить піти від додаткової системи кондиціонування: пару після розтоплення льоду низької температури використовуватимуть для охолодження в літній час.


Такий вигляд матиме перший поверх оновленого 'Українського дому'. Фото: Архітектурне бюро 33BYnv.ua

Вікна нового кабінету президента будуть виходити на Європейську площу, тому буде вжито особливих заходів завдяки броньованому склу. А вхід у будівлю охоронятимуть всілякі рентгени і рамки-металошукачі.

Як пишуть журналісти, у новому ОП заплановані кафе і спортзал, а під землею – велика парковка на 134 місця із трьома заїздами – двома з вулиці Володимирський узвіз і одного з Трьохсвятительської.



  • Чи виправданий переїзд

Власник архітектурно-проектної групи Анна Кирій вважає ідею виїзду ОП з будівлі на Банковій і перетворення його в музей актуальною: так само, наприклад, з’явився один з найбільших музеїв світу – французький Лувр, що був колись резиденцією короля.

Однак, каже Кирій, така будівля, як ОП, потребує великої кількості паркувальних місць, а в центрі Києва, зокрема на Європейській площі, фактично ніде паркуватися. До того ж це насичений транспортний вузол і одна з головних розв'язок центру столиці. Якщо її навантажити додатковим потоком, то це може стати новою проблемою для міста.

За її словами, ще одна можлива проблема ОП – це те, що будь-яка протестна акція тут блокує рух автомобілів, що призведе до транспортного колапсу в столиці. І хоча автори проекту запевняють, що він передбачає місце для "конституційного права громадян на протест", однак уточнюють, що поки ця ідея на стадії розробки.

Як повідомляв 5.UA, своєю чергою п'ятий президент України Петро Порошенко у "прозорому" офісі вже провів першу зустріч з міжнародними представниками. 

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну