УКР РУС
» » Звільнені українці прибули до Києва: як і хто їх зустрічав в аеропорту – включення
Всі новини

Звільнені українці прибули до Києва: як і хто їх зустрічав в аеропорту – включення

Літак із чотирьома полоненими в ОРДЛО українцями приземлився у столиці. Четверо звільнених – це Яків Веремейчик, Дмитро Великий, Максим Горяїнов та Едуард Міхєєв. За перебігом зустрічі стежила кореспондентка "5 каналу" Леся Головата.

Як повідомила кореспондент, в аеропорту Київ звільнених заручників зустрічали рідні, журналісти та співробітники СБУ.

Журналіст розповіла, що після зустрічі з близькими, бранці поспілкувалися зі ЗМІ. Кажуть, не сподівалися на своє звільнення і до останнього не вірили у такий розвиток подій.

Співробітники Служби безпеки запропонували звільненим пройти повне медичне обстеження у клініці "Феофанія". Троє з чотирьох чоловіків погодилися на огляд. Після недовгого перепочинку та реабілітації на звільнених чекатимуть в СБУ. Там із ними будуть спілкуватися та з'ясовувати усі обставини їхнього захоплення та перебування у полоні.

Нагадаємо, Яків Веремейчик нібито потрапив до полону в травні торік – терористи закинули йому використання заборонених методів ведення війни. Дмитра Великого схопили у 2016-му році та засудили до 15 років буцімто за тероризм. Стільки отримав і Максим Горяїнов за нібито сприяння терористичній діяльності. За державну зраду так званої "ЛНР" Едуард Міхеєв, єдиний цивільний серед звільнених, мав сидіти в катівнях ОРДЛО 12 років – він перебував у лавах так званої народної міліції, яка торік його ж і звинуватила у співпраці з СБУ.


Водночас ЗМІ шириться інформація, що ці полонені – мають неоднозначну репутацію. Зокрема, Дмитра Великого українська поліція розшукувала за дезертирство.

"Є така людина, яка на підставі рішення суду була оголошена в розшук. Вона є на сайті міністерства внутрішніх справ, справу веде військова прокуратура. Звісно, ми повідомили військовій прокуратурі і слідчі будуть здійснювати всі необхідні заходи", – прокоментувала речниця СБУ Олена Гітлянська. 

А Максим Горяїнов нібито був за кермом автівки та сприяв тому, аби машина з українськими армійцями потрапила на окуповану територію, а військові, відповідно, до полону. Про це із посиланням на дружину одного з бранців повідомляла преса.

Сам Горяїнов уже в аеропорту сказав: "Водій збився з дороги. Я не водій. Борис Йосипович керував. Водій з великим стажем. Це його КАМаз, він ним займається... Коли ми проинулися, нам сказали вийти з машини. Ми тоді удже рано виїхали і спали всі. А водій, каже, по знаках йшов". 

Як повідомляв 5.UA, раніше українців доправили літаком з російського Ростова до Мінська, у Білорусь. З цієї нагоди влаштували короткий брифінг, на якому був присутній й глава політради партії "Опозиційна платформа – "За життя" Віктор Медведчук. Про особисто досягненні домовленості щодо звільнення українців в політсилі заявили напередодні. Буцімто Медведчук, який є кумом Путіна, особисто домовився про односторонній обмін з лідерами бойовиків. СБУ зі свого боку заявила, що не має офіційної інформації з цього приводу. А Президент Зеленський наголосив, що Медведчука ніхто від України не уповноважував бути переговірником.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну