УКР РУС
» » Президент звільнив голів Дніпропетровської та Кіровоградської ОДА
Всі новини

Президент звільнив голів Дніпропетровської та Кіровоградської ОДА

Президент Володимир Зеленський звільнив Валентина Резніченка з посади голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації. Відповідний указ № 471/2019 оприлюднено на сайті глави держави.

"Звільнити Резніченка Валентина Михайловича з посади голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації у зв'язку із закінченням строку повноважень Президента України", – йдеться в документі.

Іншим указом № 472/2019 тимчасове виконання обов'язків голови Дніпропетровської ОДА покладено на Дмитра Батуру.

"Тимчасово покласти виконання обов'язків голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації на Батуру Дмитра Ігоровича", – зазначено в документі.

Крім того, Зеленський звільнив від тимчасового виконання обов’язків голови Кіровоградської обласної держадміністрації Сергія Коваленка. Відповідний указ № 464/2019 оприлюднено на сайті глави держави.

"Звільнити Коваленка Сергія Петровича від тимчасового виконання обов'язків голови Кіровоградської обласної державної адміністрації", – йдеться в документі.

Іншим указом № 465/2019 тимчасове виконання обов'язків голови Кіровоградської ОДА покладено на Світлану Лобанову.

"Тимчасово покласти виконання обов'язків голови Кіровоградської обласної державної адміністрації на Лобанову Світлану Василівну", – зазначається в тексті указу.

Нагадаємо, вчора, Кабмін погодив 8 кандидатур на посади голів обласних державних адміністрацій, які запропонував Зеленський. 

В оприлюдненому ним списку було 8 прізвищ. Видання Newsroom з'ясувало деталі про цих осіб.



  • на посаду голови Донецької обласної державної адміністрації призначили Павла Кириленка – військовий прокурор Західного регіону. Брат позначений у базі Миротворця як бойовик "ДНР".



    на посаду голови Луганської ОДА – Віталія Комарницького. Колишній "регіонал", обласний депутат Луганської облради, ректор Луганського університету внутрішніх справ. Місцеві називають його "дрімучим українофобом";



    на посаду голови Закарпатської ОДА – Ігоря Бондаренка. За даними Newsroom, позиціонує себе як безробітний. Власник мережі кав'ярень та кондитерської в Ужгороді. У 2000-х працював заступником голови Мукачівської РДА та керівником департаменту Мін'юсту;



    на посаду голови Львівської ОДА – Маркіяна Мальського. Син експосла України в Польщі, колишній консул Австрії у Львові. За інформацією видання Newsroom, очолює Західну філію скандальних любителів купувати нафту Курченка для росіян – юридичної фірми "Арцінгер";



    на посаду голови Київської ОДА – Михайла Бно-Айріяна. Директор з міжнародних комунікацій НЕК "Укренерго". Одногрупник очільника партійного списку "Слуги народу" Дмитра Разумкова;



    Андрія Андрейчикова призначили головою Одеської ОДА. За даними Newsroom – торговець металобрухтом з окупованим РФ Придністров'ям. Має чітко розумітися на правилах "економіки" в "сірих зонах". Також є співзасновником у фірмі "Мисливець" разом з відомими місцевими сепаратистами. Це призначення так порадувало місцевих активістів, що вони протестували в Одесі та зібралися на безстрокову акцію протесту в Київ;



    головою Херсонської Юрія Гусєва – ексзаступника міністра оборони. Добре знайомий з трьома замовниками вбивства Катерини Гандзюк – Мангером, Гордєєвим і Рищуком. Сам каже, що знайомий, але не добре, "ми просто члени однієї громадської організації";



    Ігоря Шевченка – головою Черкаської обласної державної адміністрації. Позиціонує себе як приватний підприємець, займається вантажними перевезеннями.

Як повідомляв 5.UA, Зеленський призначив нового заступника глави СБУ і керівника Антитерористичного центру.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну