УКР РУС
» » "Через ПАРЄ намагаються відбілити репутацію РФ", – Береза пояснив, чим це вигідно Німеччині та Франції
Всі новини

"Через ПАРЄ намагаються відбілити репутацію РФ", – Береза пояснив, чим це вигідно Німеччині та Франції

В ефірі програмі "Інформаційний день" на "5 каналі", в ексклюзивному коментарі зі Страсбурга народний депутат, постійний член делегації України в ПАРЄ Борислав Береза оцінив імовірне повернення РФ до ПАРЄ – це питання політичне чи фінансове. 

"Тут не тільки внески (РФ до ПАРЄ – ред.). Це фінансово-політичне питання. Чому Німеччина і Франція так ретельно працюють у цьому напрямку і зараз намагаються повернути РФ? Тому що співпраця з Росією зараз токсична. І ми це бачимо на "Східному потоці-2" (імовірно, Береза мав на увазі "Північний потік-2" – ред.), а зараз ми бачимо, що вони намагаються через ПАРЄ відбілити їхню репутацію, що, мовляв, дивіться, вже і ПАРЄ повернула росіян. Тому те, що ми бачимо нині, – не що інше, як продовження цієї історії. Окрім того, так, внески росіян дуже важливі, але їх можна перекрити, якщо країни ЄС разом із Україною трошки збільшать свої внески. Не на велику суму. І про це теж було сказано. На що нам відповідають, що такий сценарій поки що не розглядався. Це діється тоді, коли Росія і далі утримує український заручників, порушує рішення ЄСПЛ, не виконує резолюцію Ради Європи та ПАРЄ, є країною-агресором і окупантом – і це визнано не тільки Україною, а й ПАРЄ", – сказав Береза.

Він додав: "Ми кажемо, що ми не проти того, щоб Росія поверталася, але тільки після того, як вона почне виконувати всі резолюції ПАРЄ, після того, як вона піде з Донбасу і почне вихід з Криму. Після того дійсно можна повертатися. Але починати треба з того, щоб повертати всіх українських заручників – від моряків до Сенцова і Карп'юка. Але росіяни ігнорують це. Тому повернення РФ у ПАРЄ є не чим іншим, як початком руйнування самої репутації ПАРЄ".

Крім того, Береза прокоментував, що 4 росіян з 18-ти із російської делегації в ПАРЄ підпадають під санкції ЄС: "А ми на це вже звернули увагу і показуємо, що так не може бути. Саме тому росіяни нам поки що допомагають у нашій стратегії не дати їм можливості повернутися в ПАРЄ, щоб на них не наклали санкції". 


Як повідомляв 5.UA, 3 червня регламентний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи схвалив проект резолюції, завдяки якій Росія може повернутися в ПАРЄ без виконання міжнародних зобов'язань. 17 травня глави МЗС країн-членів Ради Європи на засіданні в Гельсінкі прийняли рішення, яке відкриває шлях для повернення Росії в ПАРЄ.

Глава української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв заявив, що Росію ще не повернули в ПАРЄ, але ризик такого розвитку подій дуже великий. 

Довідка. Парламентська асамблея Ради Європи позбавила делегацію Росії права голосу в січні 2015 року через агресію проти України. Відтоді російські представники чинили тиск на ПАРЄ, намагаючись домогтися скасування санкцій. Зокрема, з кінця червня 2017 року російська сторона призупинила сплату внесків до Ради Європи до відновлення повноважень делегації.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну