УКР РУС
» » В окупованому Армянську, де розташований завод "Титан", знову фіксують погіршення екологічної ситуації
Всі новини

В окупованому Армянську, де розташований завод "Титан", знову фіксують погіршення екологічної ситуації

Жителі Армянська на півночі окупованого Росією Криму скаржаться на погіршення екологічної ситуації із настанням спеки. Люди побоюються повторення минулорічної ситуації із викидами заводу "Кримський титан".

"Часто люди скаржаться, пишуть у місцевій групі. Багато скарг надходить на погіршення самопочуття. Знову ж таки, опухлі очі, моторошний кашель, свербіж. Це все періодично дається взнаки. Особливо коли настає ніч, коли спека спадає. Те ж саме, що було і влітку (в серпні 2018 року – ред.)", – розповіла в коментарі "Крим.Реалії" місцева активістка Катерина Пивовар.

За словами активістки, із настанням спеки ситуація тільки погіршується, з моменту появи перших симптом минуло більше місяця.

"Тут усе було зрозуміло, всі люди прекрасно розуміли, що буде повторення. Понад місяць точно, потихеньку починалося, потрохи, як більша спека пішла. В чотири ранку взагалі важко. У алергіків – у мене діти алергіки – це відразу дається взнаки, кашель, очі опухлі", – додала вона.

У соціальних мережах жителі Армянська також скаржаться на неприємні запахи в місті та нездужання. Підвищений рівень забруднення повітря в Армянську і Красноперекопську також фіксують фахівці підконтрольного окупантам "Кримського гідрометцентру" у своєму моніторингу за період із 3 по 10 червня.

При цьому підконтрольний РФ "голова" Криму Сергій Аксьонов заявив, що спека в Криму не призвела до погіршення екологічної ситуації в районі заводу "Титан".

Як повідомляв 5.UA, в ніч на 24 серпня 2018 року в місті Армянськ на півночі окупованого РФ Криму з'явився наліт "липкої іржі", яким вкрилися металеві предмети. Крім того, жителі скаржилися на подразнення в горлі, висип і загальне нездужання. Окупаційна влада заявила, що забруднення повітря пов'язано з випарами вмісту кислотного накопичувача, в який скидають хімічні відходи з 1971 року. У зв'язку з цим завод "Кримський титан" призупинив свою роботу. З Армянська вивезли всіх дітей шкільного та дошкільного віку. Додамо, що українська розвідка з'ясувала, що причиною хімічних викидів на півночі окупованого РФ Криму стало влучання снарядів у технологічні ємності під час тренувань підрозділів збройних сил РФ. Українські правоохоронці розслідують кримінальне провадження за фактом забруднення атмосферного повітря в Криму та Херсонській області.

Дивіться також фотогалерею за темою:



"За два дні все згоріло": оприлюднені наслідки "хімічної атаки" у Криму

/ ru.krymr.com
/ ru.krymr.com
/ ru.krymr.com
/ ru.krymr.com
/ ru.krymr.com
/ ru.krymr.com
/ ru.krymr.com
/ ru.krymr.com
/ ru.krymr.com Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну