УКР РУС
» » Таємниця успіху нового чемпіона світу, – FIFA про збірну України U-20
Всі новини

Таємниця успіху нового чемпіона світу, – FIFA про збірну України U-20

Сайт FIFA.com аналізує фактори, які привели Україну до тріумфу на чемпіонаті світу (U20).

Перемогою над Республікою Південна Корея в фіналі Мундіалю в Польщі український футбол святкує найбільший успіх у своїй історії. Ми аналізуємо таємниці успіху нового чемпіона світу.


Без зірок…

Головний тренер українців Олександр Петраков протягом усього турніру повторював, ніби молитву: "В цій команді зірок нема. Зірка – це команда". Цієї філософії наставника його гравці дотримувались буквально. Всі йшли вперед, всі поверталися назад. Саме таким чином і вдався найбільший сюрприз в історії цього турніру. Взаємодія відображалася навіть під час інтерв’ю, під час яких українці на питання про індивідуальні (блискучі) заслуги постійно розповідали про своїх товаришів по команді.



...але сильні індивідуалісти

Втім, хоча вихвалянь і не було, досягнення гравців говорили самі за себе. Хотіли українці того чи ні, а деякі гравці виділялися з колективу.

Андрій Лунін: воротар протягом турніру пропустив лише чотири голи. Недарма його купив мадридський "Реал".


Сергій Булеца: Номер десятий української збірної, нагороджений "Срібним м’ячем" від adidas, брав участь в усіх добрячих атаках, забив три м’ячі сам та дав дві гольові подачі.


Юхим Конопля: Правий захисник не лише наглухо "закрив" власну зону – він ще й постійно створював загрозливі моменти на флангах. Таким чином він підготував чотири голи, один з них – у фінальній грі.


Данило Сікан: На командного "джокера" можна було покластися. Майже кожного разу, виходячи на поле, він забивав і, зрештою, "заробив" чотири голи.


Владислав Супряга: Супряга також протягом всього турніру був запасним. Лише в фіналі він вийшов на поле з самого початку – й одразу забив два м’ячі (насправді Супряга вийшов у старті у перших двох матчах чемпіонату – проти США та Катару, – прим. Спорт24).


Я працюю з цією командою вже п’ять років і я пишаюся, що отримав цей шанс. Буде важко прощатися. Цей день – святковий не лише для нас, не лише для асоціації, а й для всієї України,
– сказав Олександр Петраков.

Лише в фіналі Україна вперше змушена була зрівнювати рахунок. До цього моменту новий чемпіон світу протягом шести матчів постійно вів у рахунку й п’ять разів переміг. Й навіть швидкий гол, якого забили корейці з пенальті на 5-й хвилині матчу, не вивів українців із рівноваги.


П’ять років

Одна з таємниць успіху нового чемпіону світу – це час, який команда провела разом. "Я треную Валерія Бондаря вже п’ять років", – каже тренер, наприклад, про свого капітана. – Наші пригоди почалися з гравцями 1999 року народження, потім продовжилися 2000-ми та 2001-ми. Кожен тренер знає, що це означає – мати можливість постійно супроводжувати гравців протягом п’яти років. Нині для мене настав час прощатися. Це буде важко".

В Польщі Україна здобула свій перший титул в турнірах ФІФА. Досі країна тричі сягала однієї восьмої фіналу чемпіонату U-20. Найбільший успіх основна національна збірна відзначила, сягнувши чвертьфіналу футбольного чемпіонату світу в Німеччині у 2006 році.

Джерело: FIFA.com
Переклад для 24 каналу: Борис Немировський Джерело: 24tv.ua

Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну