УКР РУС
» » "Газпром" завернули: Данія відмовилася будувати "Північний потік-2" у власній економічній зоні
Всі новини

"Газпром" завернули: Данія відмовилася будувати "Північний потік-2" у власній економічній зоні

Російський "Газпром" отримав чергову відмову щодо погодження альтернативного маршруту для будівництва двох гілок газопроводу "Північний потік-2" – цього разу від Національного енергетичного агентства Данії. Про таке повідомив чільник НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв у себе на Facebook.
"Газпром" отримав чергову відмову в Данії щодо маршруту "Північного потоку-2".  Це, звичайно ж, проект не вбиває. Поки що…Тим не менш, треба знову шукати новий шлях. А Балтійське море не таке вже й велике, та й охочих щось прокласти чи закопати вистачає", – зазначає Коболєв.
Трохи більше інформації про це повідомили у "Нафтогазі". Так, у компанії розповіли: у серпні 2018 року Росія подала заявку на так званий "альтернативний маршрут", який мав пролягати на північному-заході від данського острова Борнхольм (за межами територіальних вод Данії). "Російська преса радісно при цьому повідомила, що Газпром обійшов Данію", – зауважили у "Нафтогазі". У Данії продовжують розглядати маршрут "у межах територіальних вод", тим часом у "Газпрому" запросили звіт щодо оцінки впливу на навколишнє середовище запланованого маршруту будівництва газопроводу. "Цікаво, що останній момент є в англійській версії новини, але у російській версії на тому ж ресурсі чомусь не згадується. Як і той факт, що про північно-західний маршрут вже й мови нема. Про що ми, власне, і казали. Офіційні коментарі, отримані російським ТАСС, підтвердили нашу інформацію. Диявол у деталях, як кажуть", – констатують у компанії.
Як повідомляв 5.UA, збитки України від спорудження та запуску Росією скандального газогону "Північний потік-2" можуть сягнути 3 млрд доларів на рік. 
Довідка. "Північний потік-2" – проект російського газопроводу, який будує компанія NordStream 2 AG. Єдиним акціонером останньої є російський "Газпром". Партнерами виступають компанії Royal Dutch Shell, Wintershall, Unipe, OMV і Engie. Довжина газопроводу становитиме 1,2 тисяч км, а загальна потужність з уже наявним "Північним потоком" – 55 млрд куб. м газу. "Північний потік-2" має пройти вздовж газопроводу "Північний потік" дном Балтійського моря до німецького міста Грайфсваль, щоб мінімізувати прокачування газу через Україну.
Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну