УКР РУС
» » Компанія Goodyear створила шину, що перетворюється на пропелер (відео)
Всі новини

Компанія Goodyear створила шину, що перетворюється на пропелер (відео)

А також напівпрозору шину, що світиться.

Один з найбільших свотових виробників шин – компанія Goodyear представила на Женевському автосалоні два дуже цікавих концепти. Причому один з них – безпілотний автомобіль, створений у 1950-х!

Перша розробка носить назву Goodyear AERO. Це концептуальна шина для автономних, літаючих автомобілів. Гвинто-шини можуть знадобитись транспортним засобам з вертикальним зльотом і посадкою, так званим VTOL. Вона може виконувати роль звичайної шини, як у автомобіля, або ж стати пропелером для літального апарата.

Фото: концептуальна шина-пропелер Goodyear AERO / Goodyear

Концепція шин AERO включає ряд інноваційних рішень у числі яких мультимодальна конструкція з вбудованим мотором, безпневматична будова колеса на м’яких спицях, магнітний привід для безшумного і надшвидкого обертання колеса та світлові індикатори для контролю зносу шини і відповідності дорожнім умовам.


Більше того, у невеличкому електронному блоку, разом з крихітним моторчиком, встановлено блок управління, на який надсилаються данні з кількох дитчиків і сенсорів для аналізу і виявлення потенційних загроз для шин і транспортного засобу.

Goodyear наголошує, що наразі гвинто-шини AERO є суто концептуальним проектом, хоча деякі з названих технологій, використовуються вже сьогодні, а інші можуть стати основою для нових ідей та потенційно нових продуктів у майбутньому.

А от інша шина, представлена виробником у Женеві, поєднує у собі ретро та футуризм. Вона не має якоїсь особливої назви, однак навряд чи її можна зплутати з удь-якою іншою.

Фото: концепт Golden Sahara II з люмінісцентними шинами / Goodyear

Компанія Goodyear спільно з музеєм Klairmont Kollections представила в Швейцарії концептуальний автомобіль 1950-х років Golden Sahara II. Розкішний прототип вже тоді був оснащений прозорими шинами помаранчевого кольору та ще й з підсвічуванням.

Протягом 1950-60-х років Golden Sahara II зривав овації на різноманітних автошоу, та врешті решт втратив свій лиск. Із забуття розкішний концепт повернувся кілька років тому, коли напівзіржавілу машину продали на аукціоні.

Фото: концепт Golden Sahara II на стенді у Женеві / Сarscoops

А ще він був автономним! Точніше, напівавтономним, оскільки керувати ним потрібно було за допомогою пульту дистанційного керування.

“Створений Джимом Стрітом та легендарним кастомайзером Джорджем Баррісом, прототип Golden Sahara II використовувався для тестування нових систем електроніки. У нього була система управління, схожа на авіаційну, а також система автоматичного гальмування (!), котра використовувала датчики для виявлення потенційних об'єктів на шляху автомобіля”, – говорить Генрі Дюморт’є, віце-президент Goodyear Europe.


Спеціалісти Klairmont Kollections та Goodyear вирішили подарувати Golden Sahara II друге життя. Покопавшись у своїх архівах, інженери Goodyear знайшли забуту формулу шин з компонентом під назвою Neothane і шинники відтворили фантастичні колеса концепта.

Джерело: auto.24tv.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну