УКР РУС
» » Операція "порятунок бобра": як почувається визволена з капкану тварина і що з нею буде далі
Всі новини

Операція "порятунок бобра": як почувається визволена з капкану тварина і що з нею буде далі

Браконьєри у спальному районі столиці. На початку тижня бобер, який мешкав на одному з київських озер, втрапив у пастку. Небайдужі люди викликали команду порятунку тварин і звільнили тварину з залізних лещат. А от зловмисника не знайшли. Більше розповість Анна Брикова.


На озері Срібний Кіл у Києві поблизу ринку щонайменше 2 роки мешкав бобер – місцева знаменитість. Коли тварина раптово зникла на два дні, небайдужі люди почали пошуки. Гризуна виявили неподалік його хатинки – у браконьєрських капканах.

"Він же в капкані був, на повідку. І замотався в гілках, заплутався. Добу може стирчав там, вимотався", – пригадує охоронець ринку Сергій.

27-кілограмовий бобер втрапив одразу в два капкани. Задню лапу він зумів майже вивільнити, а ось передню залізо затисло намертво. Небайдужі покликали зоозахисників. Першою відгукнулася Алісія Полеха, яка була неподалік. З рятівного арсеналу – лише сачок, який накинули на тварину. Разом із двома охоронцями ринку понад годину визволяли бобра.

Після порятунку з перших лещат, бобра у шоковому стані доправили у ветеринарну клініку. Там звільнили й з другого капкана.

"Не кожна клініка готова прийняти дику тварину. Коли його транспортували вже в клініку, йому надали першу допомогу, обробили рани, введи його в седацію, так як без седації його неможливо було оглянути. У нього дуже велика крововтрата, лапа просто роздроблена передня, задня не так сильно постраждала – там просто набряк", – розповіла Алісія Полиха.

Одразу після перев'язки, тварину в клітці перевезли до ветеринарного шпиталю у Київському зоопарку. Там гризуна помістили в ізолятор. Поки до нього нікого не пускають. Ветеринари кажуть, що зараз головне уникнути наслідків шоку.

"Коли він у нас був – він практично нічого не їв, трішечки бігав, трохи попив води. Сьогодні він вже більш активний і трішечки більше їсть. В принципі, тварина розуміє, напевно, що ми його рятуємо, тому що він не сильно проявляє агресію, він дає можливість робити ін'єкції", – розповіла лікар-ветеринар Київського зоопарку Марія Щанкіна.

Сьогодні, 14 лютого, бобру мають зробити рентген роздробленої передньої кінцівки. Якщо лапу врятують, то гризуна випустять на волю. Але в інше місце, щоби він знову не став здобиччю того самого браконьєра.

Зловмисника не знайшли. Рятувальники тварин закликають мешканців мікрорайону Позняки, де жив бобер, писати заяви у поліцію, щоби спонукати правоохоронців до пошуків.

Анна Брикова, Олексій Тищенко, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну