УКР РУС
» » У Дніпрі школа потерпає від плісняви: журналісти з'ясовували причини
Всі новини

У Дніпрі школа потерпає від плісняви: журналісти з'ясовували причини

Грибком та пліснявою вкрилися кабінети однієї зі шкіл у Дніпрі. Через цвіль та сирість у класах у дітей вже розпочалися проблеми зі здоров’ям, стверджують батьки школярів. Вони вимагають, щоб у навчальному закладі зробили ремонт. Проте чиновники запевняють – частина робіт уже виконана. В ситуації розбиралася Наталя Свілова.


Дочка Катерини Волошиної – першокласниця. Після першого півріччя занять жінка помітила зміни у здоров'ї семирічної дівчинки.

"Саме після фізкультури в них кашель починається. Якщо так буде продовжуватися, то до кінця навчання будуть ходити з аерозольними балончиками всі. Це не нормально", – розповідає мати школярки.

У 64-й дніпровській школі навчаються майже півтисячі школярів. Учні займаються фізкультурою у спортзалі, де стеля і стіни щільно вкриті грибком, тхне сирістю. Через це дихати складно. Цвіль поширюється і на інші приміщення.

"Вона і в класах. А в коридорі по всіх кутках. І діти 5 днів на тиждень дихають оцим всім. Я не хочу зайвий раз наражати свою дитину на небезпеку", – обурюється мати школяра Оксана Найденко.

Грибок та пліснява на стінах і стелях тут з'явилися торік. Тоді у навчальному закладі замінили вікна. Заступник директора школи припускає, що склопакети змонтували неякісно. Запевняє – із цвіллю борються, як можуть.

"Періодично ми робимо ремонт косметичний в спортзалі, що можемо. Протирали стелю. Все, що від нас залежить – стараємося, щоб було", – запевняє заступниця директора школи Інна Лисенко.

Проте, на думку батьків, проблема не у вікнах.

"У школі течуть стелі. Внутрішні ремонти безглуздо робити, тому що треба перекрити дах. З питання ремонту ми зверталися. Відповіді ми нізвідки не отримали", – розповідає мати школяра Тетяна Порохненко.

За даними міського управління освіти, дах у 64-й школі оновили торік. Щодо плісняви – чиновники сподіваються: її вдасться позбутися лише після капітального ремонту всієї будівлі.

"Цвіль, яка спостерігається, на превеликий жаль, викликана підвищеною вологістю в усіх приміщеннях школи, і ця проблема викликана конструктивно. Школа досить старої споруди, і в ній не передбачено припливної вентиляції", – пояснив в.о. начальника відділу технічного нагляду департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради Олександр Аджимян.

Капітальний ремонт у 64-й школі відбудеться за чергою, повідомили в управлінні освіти, проте жодної конкретної дати не назвали.

Наталя Світлова, Олександр Пронський, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну