УКР РУС
» » Луценко й Аваков мають розслідувати діяльність Аласанії – нардеп
Всі новини

Луценко й Аваков мають розслідувати діяльність Аласанії – нардеп

Розслідувати привласнення Зурабом Аласанією та його підлеглими коштів у особливо великих розмірах під час проведення тендерів на "Суспільному" вимагає від правоохоронців народний депутат від "Свободи" Михайло Головко. Відповідне депутатське звернення він направив до Генпрокуратури та Міністерства внутрішніх справ, про це повідомляє "Цензор.НЕТ".

Депутат зазначає, що неодноразово звертався до правоохоронців щодо порушень на НТКУ, утім жодного посадовця досі не притягнули до відповідальності.

"Мені стали відомі факти про вчинення Головою правління ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" Зурабом Аласанією та його підлеглими особами кримінальних правопорушень, а саме привласнення коштів в особливо великих розмірах під час тендерних закупівель, привласнення міжнародної фінансової допомоги, підроблення диплому, зловживання службовим становищем під час нарахування премій тощо", – йдеться у зверненні Головка.

Нардеп вказав на низку кримінальних правопорушень у діяльності Аласанії та його команди, що стосуються закупівлі обладнання за завищеною ціною.

Так, Головко сказав: "У грудні 2017 року службовими особами ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" проведено процедуру закупівлі за державні кошти обладнання на більше 15 млн грн. Єдиною особою, яка брала участь у конкурсі і отримала перемогу стало ТОВ "ВІЖН ХАУС". Звернувшись до компанії, яка займається поставками аналогічного обладнання за комерційною пропозицією, можна дійти висновку, що вказане обладнання Головою правління ПАТ "НСТУ" придбано по завищеній, майже на 2 млн грн ціні".

Головко додав, що у цьому ж провадженні розслідується іще одне порушення щодо купівлі обладнання на 422 тисячі гривень. За результатом конкурсу переможцем стала ТОВ "БМС ТЕХНО ", яка раніше фігурувала в скандалах при закупівлях комп'ютерного обладнання за завищеною вартістю.

Нардеп також вимагає розслідувати, чому заробітна плата керівного складу НСТУ становить від 20 до 100 тисяч гривень, тоді як творчий колектив отримує від 5 до 8 тисяч гривень зарплати.

Депутат акцентує на тому, що правоохоронці мають розслідувати провадження "про використання заступником НСТУ Юровською підробленого диплому про освіту" та звернути увагу на праву руку Аласанії – Олександра Лієва, колишнього міністра туризму Криму за часів Януковича, який розробив та впровадив корупційні схеми відмивання грантів через благодійні фонди.

Нагадаємо, 31 січня стало відомо, що очільника "Національної суспільної телерадіокомпанії України" Зураба Аласанію достроково зняли з посади.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну