УКР РУС
» » "Обережно, падають бурульки": харків'яни бояться ходити вулицями через кригу на дахах
Всі новини

"Обережно, падають бурульки": харків'яни бояться ходити вулицями через кригу на дахах

У Харкові через льодинки на дахах будинків містяни побоюються ходити вулицями. Зсуви вже травмували кількох людей. Комунальники стверджують, що бурульки та сніг з дахів прибирають щоденно. До роботи залучили промислових альпіністів. Як борються із крижаними наростами – бачили кореспонденти "5 каналу":


Окрім перелому руки – черепно-мозкова травма та забої грудної клітки. Зоя Масловська два тижні в лікарні, позаду дві складні операції, попереду – реабілітація. Травми зазнала на одній із центральних вулиць Харкова. З даху будинку на жінку впала бурулька.

Згадує: "Виходила з арки, пролунав шерех, я здогадувалася, що це зверху щось летить. І була остання думка, що незрозуміло куди відскакувати. Коли відкрила очі – лежу на снігу, навколо мене клопочуть люди і я не можу зрозуміти, що сталося. Сильний біль. Там не було ніяких огорож".

З початком відлиги харків'яни змушені не лише дивитися під ноги, а й постійно поглядати вгору. Через перепади температури на будинках з'являються льодяні нарости.

Через складні погодні умови промислові альпіністи працюють без вихідних. Десь лопатами, а десь – і льодорубом. Щодня виконують близько 300 замовлень. Обирають найпроблемніші ділянки. Здебільшого це центральна частина міста.

"Буває, частинами намагаємося зняти, а він усією масою йде відразу. Не встигаєш все зловити або відштовхнути, щоб вітрину не розбити. Бувало таке, що ось працюємо в одному під'їзді, а там через два-три під'їзди саме звалилося, ось так от метрів п'ять", – розповідає промисловий альпініст Тимофій Сопін.

До боротьби з бурульками міська влада залучила півтори сотні промислових альпіністів. Але цього не вистачає, визнають у мерії. На дахах накопичилися десятки тонн снігу. Подекуди товщина шару сягає півметра. Через перепади температур він швидко перетворюється на лід.

"Ця зима дуже складна. Я не пам'ятаю зими такої, за об'ємом снігу і льоду на дахах. І ось за увесь період своєї роботи, я б так сказав, що це найскладніша і найбільш проблемна зима за кількістю снігу в Харкові", – стверджує директор Департаменту ЖКХ Харківської міськради Роман Нєхорошков.

Снігу цього року справді випало чимало, кажуть синоптики. Та на Харківщині були і більш сніжні зими: "Це все укладається в межі кліматичної норми. І перепади по температурі, від плюсових значень до мінусових, вони спостерігаються щороку".

За прогнозом синоптиків, плюсова температура в Харкові протримається до 9 лютого. Зоя Масловська сподівається, що цього часу вистачить, аби бурульки зникли з дахів будинків. Після виходу з лікарні жінка планує судитися з комунальниками.

Оксана Нечепоренко, В'ячеслав Кузьменко, "5 канал"



Фантастичні та химерні: в Одесі узбережжя вкрилося величезними бурульками – ФОТО

/ https://www.instagram.com/medvedsanders/
/ https://www.instagram.com/medvedsanders/
/ https://www.instagram.com/medvedsanders/
/ соцмережі
/ politeka.net
/ politeka.net
/ politeka.net
Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну