УКР РУС
» » Супрун закликали розібратися з корупцією в Політехмеді - МОЗ - новини України
Всі новини

Супрун закликали розібратися з корупцією в Політехмеді - МОЗ - новини України

Одним із провідних державних підприємств у сфері охорони здоров'я в Україні "Політехмед" керує людина із вкрай сумнівним минулим — Леонід Картавцев. Він неодноразово був фігурантом численних кримінальних проваджень і, напевно, сприяв розкраданню бюджету МОЗ ще за часів Віктора Януковича.

Незважаючи на це, нині Картавцев виконує обов'язки керівника підприємства. І, за інформацією OBOZREVATEL, планує взяти участь в оголошеному конкурсі на посаду генерального директора "Політехмеду".

Махінації у "Політехмеді"


Фінансовий звіт "Політехмеду" виглядає вкрай дивним. Підприємство отримало 11 мільйонів грн надходжень, такі цифри, здавалося б, мають передбачати значні перерахування до бюджету країни у вигляді податків та дивідендів. Але реальна картина, подана у звітах, свідчить про наступне:


За 2017 рік податку на прибуток було перераховано лише 12 тисяч гривень.


У 2016-му ця сума склала аж 1 тисячу грн.


Дивіденди відсутні зовсім.



За нашими даними, це пов'язано зі значними непрозорими витратами на оплату незрозумілих робіт та послуг, простіше кажучи, з нецільовим використанням державних коштів.

Як розповіли джерела OBOZREVATEL, у своїх корупційних діях Картавцев використовує фірми, зараєстровані на його оточення та компанії-клони. Одна з них, наприклад, ТОВ "Аструммед", яка заснована та керується його бухгалтером, отримує левову частку грошей за сертифікацію, а на рахунки держпідприємства надходять лише крихти.

Завдяки керівництву Картавцева, підприємство зараз фігурує в більш ніж 32 кримінальних справах, деякі з яких пов'язані з фіктивним підприємництвом, тобто з відмиванням коштів.

Що відомо про Картавцева

Картавцев очолював підприємство з 9 листопада 2012 року до 12 листопада 2018-го. Наразі, згідно з наказом МОЗ, продовжує керувати "Політехмедом" у статусі тимчасового виконувача обов'язків.

За часів Януковича Картавцев як керівник підприємства брав участь в технічному супроводі тендерних закупівель Міністерства охорони здоров'я, фактично сприяючи розкраданню бюджету. Адже тоді було вкрадено мільярди гривень державних коштів, виділених на закупівлю.

Наприклад, завдяки Картавцеву були закуплені за значно завищеною вартістю 1412 автомобілів швидкої допомоги. Саме він організував та провів роботи з технічної експертизи цих автомобілів, сприяючи ухваленню рішення про їхню закупівлю. Далі — більше.

Ще раніше Картавцев, очолюючи ОКЗ "База спеціального медичного постачання Головного управління охорони здоров'я Дніпропетровської облдержадміністрації", неодноразово був фігурантом численних кримінальних проваджень, пов'язаних із розкраданням бюджетних коштів. Після цього він був вимушений звідти звільнитися.

Не дивлячись на це, у МОЗ чомусь не знайшлося більш гідного працівника на посаду в.о. після завершення дії контракту Картавцева.

Більш того, 26 грудня 2018 року було розміщене оголошення щодо проведення конкурсного відбору на генерального директора "Політехмеду". І за нашою інформацією, Картавцев має намір взяти в ньому участь.

Враховуючи це, ми звертаємося до в.о. голови МОЗ Уляни Супрун з проханням прояснити ситуацію. Адже якщо, незважаючи на темну біографію, Картавцев досі керує "Політехмедом", висока вірогідність домовленостей і з конкурсною комісією.


Уляна Супрун


Підпишись на Telegram-канал і подивись, що відбудеться далі!

Джерело: obozrevatel.com
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну