УКР РУС
Всі новини

Психлікарня в Смоленську: фото з Гедеоновкі - новини Росії

Головна психіатрична лікарня російської Смоленщини знаходиться всього в 4 кілометрах від обласного центру, в селищі Гедеоновка. Саме туди потрапляє велика частина "особливих" смолян, але незважаючи на свою значимість і таке близьке сусідство зі столицею регіону, лікувальний заклад мало відрізняється від локації фільму жахів.

Як пише readovka.ru, будівля, в якій змушені жити без малого 900 душевнохворих людей, а ще кілька десятків медиків - працювати, буквально розвалюється на шматки.

"Завсідників головної смоленської "дурки" навряд чи можна здивувати залишками штукатурки, що осипалися зі стелі, і прогнилими статями. Мало того: на стінах медустанови давним-давно прописалися грибок і чорна цвіль. Небезпеку становить і оголена проводка: стирчать зі стін дроти в приміщеннях, де перебувають люди, схильні до суїциду, що можна розцінювати хіба що як "заклик до дії", - пише видання і публікує відповідні фотографії медустанови.


У кожній палаті живуть по 30-40 людей. Природньо, що ні про яке дотримання просторових норм тут і мови бути не може: ліжка пацієнтів розташовуються настільки близько один до одного, що людям, які потребують лікування, в тому числі людям похилого віку, доводиться перелазити через перілкі, щоб потрапити на власне ложе - звично забруднене екскрементами і кров'ю. При цьому в Гедеоновке ліжка виконують роль не тільки негігієнічних спальних місць, а й столових, і навіть курилок.

"У них там все в одному: це і палати, і столові. А воніща взагалі моторошна: сигаретний дим, продукти життєдіяльності. Всі курять. Постійно. Навіть в ліжках. Хтось із туберкульозних або бацилярних накашлял кров'ю - так і живе", - розповідають працівники.











При цьому на сайт держзакупівель замовлення послуг з прання білизни відбувається регулярно, так само як і закупівель м'якого інвентарю: вартість їх варіюється від 216 тисяч рублів до 4 мільйонів 174 тисяч рублів.

"Так, за рахунок специфіки установи на бездоганну чистоту розраховувати не доводиться, але і відверту антисанітарію виправдати не можна, зважаючи на те, що на підтримку умов утримання хворих витрачаються такі суми", - пише видання.

Після звернення ЗМІ до прес-служби адміністрації Смоленської області чиновники пообіцяли, що "в рамках бюджетних асигнувань на 2019 рік планується виділення коштів на капітальний ремонт".

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше в російській лікарні десятки онкохворих дітей таємно заразили смертельно небезпечною хворобою.

Ти ще не підписаний на наш Telegram? Швиденько тисни!

Читайте всі "Новини Росії" на OBOZREVATEL.

Джерело: obozrevatel.com
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну