УКР РУС
» » Що почитати взимку: топ-10 книг для довгих і холодних вечорів
Всі новини

Що почитати взимку: топ-10 книг для довгих і холодних вечорів

"Кульбабкове вино"

Роман Рея Бредбері, вперше виданий у 1957 році. Це напівбіографічна розповідь автора про події, які відбувалися влітку 1928 року. Роман складається з низки історій, що відбулися в маленькому містечку за три літніх місяці з братами Сполдінг: Дуглас (12 років) і Том (10 років). Цей роман зігріє своїм літнім теплом холодними зимовими вечорами.

"Таємнича історія Біллі Міллігана"

Документальний роман Деніела Кіза. Історія заснована на реальних подіях. Роман розповідає про 26-річного Біллі, якого звинувачують у викраденні та зґвалтуванні трьох жінок. Однак він цього не пам'ятає. Як виявилося у Біллі Міллігана множинний розлад особистості: у його тілі їх аж 24. Один з них і розповідав письменнику про решту особистостей. Серед них зустрічалися маленькі діти, кровожерливі вбивці, а також митці та інтелектуали.

"Французькі діти не плюються їжею"

Бестселер американської письменниці Памели Друкерман, яка розкрила секрети виховання дітей. Три головні принципи, які авторка відрізняє у французькому вихованні від американського, це: батьки роблять паузу у п'ять хвилин, перш ніж заспокоювати дитину, яка плаче; для них немає поняття "дитяча їжа"; вони розмовляють із дітьми, як із дорослими. Друкерман розповідає, чому французькі діти набагато вихованіші за їх американських однолітків.

"Філософія самотності"

Дослідження Ларса Свендсена, у якому розповідається, що самотність – це не завжди погане явище. Автор оповідає, як самотність можна розглянути під іншим кутом і таким чином використати її собі на користь. Книжка Свендсена – це знахідка для людей, які потерпають від самотності, хочуть її позбутися та наполегливо шукають для цього вихід. Вона відкриває зухвалу правду про те, хто такі самотні та чому саме так складається їхня доля.

"За горами гори"

Книга Трейсі Кіддер, у якій розповідається про лікаря Пола Фармера. Він прагнув надати кваліфікаційну медичну допомогу в лікуванні туберкульозу та інших інфекційних захворювань найбіднішим верствам населення планети. Читач побачить Гаїті, Перу, Кубу, Росію очима Фармера, що перетворює уми і системи відповідно до свого девізу: "Єдина національність – людина".

"Найкоротша історія часу"

Роман відомого фізика Стівена Гокінґа. Ви з легкістю дізнаєтеся про появу Всесвіту, чорні діри, теорію суперструн і квантову механіку, адже твір написаний живою мовою і розрахований на широке коло читачів без академічних знань із фізики. Книга розійшлася тиражем понад 10 мільйонів примірників.

"Маленька книга Хюґе"

Книга Міка Вікінга, дослідника з Міжнародного інституту щастя. Вважається, що данці – найщасливіша нація у світі. Вони знаються на філософії хюґе – відчутті щастя і задоволення життям. Хюґе складається із практичних і доволі простих речей. У книзі розповідається, як досягти стан хюґе. Є практичні поради: що змінити в своїй оселі, одязі, як проводити час із родиною та друзями і які маленькі ритуали ввести в своє життя, що зробити його більш цікавим, приємним та хюґним.

"Дім – нуль відходів"

Практична книга від Беа Джонсон, яка детально розповідає, як змінити своє життя і допомогти врятувати планету від екологічного лиха. Авторка ділиться, як правильно сортувати сміття, як зробити так, щоб у будинку більше не було відходів. Усі поради зафіксовані із власного життєвого досвіду. Мова йде як про органічне сміття, пластик і папір, так і про щоденні предмети побуту без яким, здавалося б, жити неможливо.

"Убити пересмішника"

Роман Гарпер Лі, опублікований 1960 року. Книга отримала Пулітцерівську премію й стала класикою сучасної американської літератури. У романі розповідається, про родину білої дівчини, яка звинувачує у її зґвалтуванні чорношкірого хлопця. Але чи винен він насправді, чи просто став жертвою жорстокого наклепу? Захищати "винного" береться білий адвокат Аттикус Фінч, очима малої доньки якого читач і бачить всі ці події.

"Гострі предмети"

Дебютний роман Гіліян Флінн 2006 року. Книга розповідає про журналістку Каміллу Прікер, яка, отримавши завдання від редактора газети, мусить їхати до свого рідного містечка Вінд-Ґеп, аби написати статтю про жорстокі вбивства двох місцевих дівчаток. Король жахів Стівен Кінг написав рецензію на книгу: "Це нещадна до остраху сімейна сага. Останні тридцять сторінок мені просто страшно було читати, але я не міг відірватися".
Нагадаємо, раніше 5.ua пропонував список книжок про подорожі, кохання і саморозвиток, а також детективи та жахи. Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну