УКР РУС
» » Як просувається зведення мосту від Володимирської гірки до Арки дружби народів – сюжет
Всі новини

Як просувається зведення мосту від Володимирської гірки до Арки дружби народів – сюжет

Будівництво пішохідного мосту від Володимирської гірки до Арки дружби народів відкриють до Дня Києва. Принаймні, встигнути зробити це – обіцяють у столичній адміністрації. Там певні, що таким чином місто стане привабливішим для іноземних туристів. На мосту облаштують кілька оглядових майданчиків, підлога та поручні будуть скляні. Загальний кошторис проекту – понад 200 млн грн. Утім бюджет ще коригуватимуть. Як реагують містяни на будівництво мосту – далі в сюжеті.


Будівництво мостового переходу почали ще наприкінці минулого року. Найперше узялися за зміцнення схилів Дніпра та встановлення там підпірних паль. Працювати доводилося лише вночі.

"Складність цього об'єкту полягає в тому, що він знаходиться в охоронній зоні метро, тому більшість робіт ми були просто змушені проводити виключно у нічний час", – пояснює заступник голови КМДА Олександр Спасибко.

На оглядовому майданчику робота нині кипить. Здати об'єкт у експлуатацію посадовці планують до дня Києва, тобто у травні. Міст за задумом мерії з'єднає два туристичних маршрути – Володимирську гірку та парк Хрещатий. Там планують облаштувати ще кілька оглядових майданчиків.

Підлога та поручні оглядових майданчиків будуть скляними. Вночі там вмикатимуть додаткове підсвічування. Звідти відкриватимуться краєвиди на Дніпро, панорами лівобережжя та історичного Подолу. Таким чином посадовці планують привабити до Києва якомога більше туристів. Міст сягатиме 200 м завдовжки, а завширшки – від 6 до 14 м.

Водночас найвища точка мосту сягатиме 32 м. Пересуватися там зможуть виключно пішоходи та велосипедисти. За підрахунками, будівництво мосту коштуватиме місту понад 200 млн грн. Утім у мерії наголошують, що бюджет ще коригуватимуть.

Перш ніж починати роботи з будівництва, підрядна організація мала отримати на це дозволи щонайменше від трьох установ. Йдеться про Міністерства культури, екології та природних ресурсів, а також столичного департаменту культури. За умови, якщо дослідники віднайдуть там артефакти – будівництво зупинять.

"Ми не знали насправді, що нам там чекає, оскільки дослідження на цій ділянці ніколи не проводилося. Одне із завдань, яке ми перед собою ставили, це було з'ясувати, коли ж було зроблено цю терасу під пам'ятником Володимиру. Нічого цікавого не знайшли, кераміка і кілька тарелей", – звітує заступник начальника Архітектурно-археологічної експедиції Інституту археології НАН В'ячеслав Баранов.

Доїхати ж до центру через будівництво мосту тепер нелегко. Комунальники частково перекрили ділянку дороги у напрямку Європейської площі для встановлення паль. Коли закінчать роботи – не кажуть.

Містяни ж в очікуванні – що з цього вийде.

Дар'я Цисарук та Олександр Петровський, "5 канал"



Після року реалізації: київський "Міст закоханих" засяяв новими барвами – фотогалерея

/ Фото ЛігаБізнесІнформ
/ Фото КМДА
/ Фото КМДА
/ Фото КМДА
/ Фото КМДА
/ Фото ЛігаБізнесІнформ
/ Фото ЛігаБізнесІнформ
/ Фото ЛігаБізнесІнформ
/ Фото ЛігаБізнесІнформ
/ Фото ЛігаБізнесІнформ
Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну