УКР РУС
Всі новини

Ціни на нафту пішли на зниження після різкого зростання

Ціни на нафту еталонних марок знижуються в понеділок, 14 січня, після активного зростання минулого тижня, за підсумками якого Brent подорожчала на 6%, WTI – на 7,6% на оптимізмі з приводу переговорів між США і Китаєм в торговельній сфері і скорочення поставок палива з боку ОПЕК+.

Так, березневі ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures до 9:45 за київським часом подешевшали до 59,7 долара за барель. На торгах в п'ятницю їх ціна становила на закриття 60,48 долара за барель.

Вартість ф'ючерсу на WTI на лютий на електронній сесії на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) знизилася до цього часу до 50,82 долара за барель. За підсумками минулої сесії їх ціна склала 51,59 долара за барель.

Тим часом експерти відзначають, що інвестори демонструють знижений апетит до ризику, про що свідчить, зокрема, падіння азіатських індексів. Додатковим негативним фактором є призупинення роботи американського уряду, що триває вже четвертий тиждень.

"Нафта змінила динаміку разом з ринком акцій на тлі волатильності, яка передує початку сезону звітності, - говорить глава трейдингових операцій в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні в Oanda Corp. Стівен Іннз. - Коаліція ОПЕК+ надала нові сигнали того, що вона скоротить поставки в найближчі місяці, однак ринок залишається невпевненим і чекає нового прогресу в переговорах США і Китаю".

Тим часом міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх на минулих вихідних заявив, що у його країни немає побоювань з приводу зростаючого видобутку сланцевої нафти в США. Більш того, він зазначив, що домовленість ОПЕК+ про скорочення видобутку стала "рятувальним кругом для американських сланцевих нафтовиробників".

Раніше країни ОПЕК + домовилися скоротити поставки нафти на 1,2 мільйона барелів на добу в першому півріччі 2019 року. Частка ОПЕК в цьому скороченні становить 800 тисяч барелів на добу. Проте, банківські аналітики Уолл-стріт різко погіршили прогноз ціни на нафту в 2019 році.

Раніше на тлі зниження цін на нафту бензин в Україні подешевшав на три гривні за літр. Експерти при цьому впевнені, що АЗС продовжать знижувати цінники, незважаючи на зростання вартості чорного золота.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну