УКР РУС
Всі новини

Ціни на нафту завершують тиждень різким падінням

Ціни на нафту еталонних марок помірно відновлюються в ході азіатських торгів, але завершують тиждень різким зниженням до мінімуму за 15 місяців. З початку тижня Brent подешевшала на 9%, WTI - на 9,1%.

Так, лютневі ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures до 10:53 за київським часом зросли до 54,48 за барель. До закриття торгів у четвер, 20 грудня, їх ціна становила 54,35 долара за барель. Контракт завершив торги на рівні нижче 55 за барель вперше більш ніж за рік.

Вартість ф'ючерсу на WTI на лютий на електронній сесії на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) підвищилися до цього часу до 46,11 долара за барель. За підсумками минулої сесії їх ціна впала до 45,88 долара за барель.

Головним негативним фактором для світових фінансових ринків на минулому тижні стало рішення Федеральної резервної системи підвищити базову процентну ставку, незважаючи на погіршення макроекономічних прогнозів.

Серед трейдерів також зростає побоювання, що заходи ОПЕК + по скороченню видобутку нафти можуть виявитися недостатніми для усунення надлишку пропозиції.

Додатковий тиск на нафтовий ринок зробили дані міністерства енергетики США про те, що запаси нафти на терміналі в Кушингу, де зберігається нафта, що торгуються на NYMEX, на минулому тижні виросли за підсумками четвертого тижня поспіль, до максимуму з січня.

Нагадаємо, 7 грудня члени ОПЕК і держави, які не входять до картелю, прийшли до висновку про зниження обсягів видобутку нафти. Раніше Росія відмовлялася від пропозиції Саудівської Аравії скоротити видобуток на 1-1,2 млн барелів на добу. Однак в підсумку учасники зустрічі домовилися зменшити видобуток на 1,2 млн барелів на добу - 800 тис. припаде на країни ОПЕК і 400 на всі інші. Таким чином, кожна країна ОПЕК зобов'язується зменшити нафтовидобуток на 3%. При цьому перед вступом в силу нової угоди експортери нафти різко наростили видобуток.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну