УКР РУС
» » Наєв пояснив, чому Азов представляє для Росії особливий інтерес
Всі новини

Наєв пояснив, чому Азов представляє для Росії особливий інтерес

Незважаючи на тимчасове затишшя на Донбасі, Москва не відмовилася від спроб пробити "сухопутний коридор" в окупований Крим вздовж Азовського моря по території материкової України.

Про це заявив командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв в інтерв'ю австрійській газеті Wiener Zeitung, повідомляє Укрінформ.

"Зараз ворог дуже активний насамперед на Маріупольському напрямку і в районі Азовського моря. Азовське море для Росії представляє особливий інтерес, оскільки Москва бачить тут можливість для подальшого просування на українську територію. І перш за все Москва хоче пробити "сухопутний коридор" в окупований Росією Кримський півострів", - сказав він.

За словами Наєв, ситуацію на передовій можна охарактеризувати як "стабільну і контрольовану".

"Російські окупаційні війська поки не наступають, але це не означає, що вони припинили свої спроби провокувати подальший конфлікт", - заявив він.

Командувач Об'єднаними силами підкреслив, що українська сторона чітко дотримується Мінських домовленостей і, перш за все, режиму припинення вогню. У той же час, противник завжди використовує перемир'я для перегрупування військ і здійснення нових провокацій – "це можуть підтвердити не тільки наші солдати, а й міжнародні спостерігачі".

На його переконання, існує тільки один спосіб, щоб змусити окупантів дотримуватися режиму припинення вогню: "Нам потрібна чітка позиція міжнародної спільноти щодо засудження агресивних дій Росії. Нам потрібна також максимально можлива публічність і інформування про постійне порушення режиму припинення вогню з російської сторони в міжнародних ЗМІ і подальші жорсткі санкції проти держави-агресора Росії. Керівництво так званих "псевдореспублік" повністю залежить від Кремля, і тільки Москва здатна припинити конфлікт на Донбасі ".

Раніше сайт "Сегодня" повідомляв про нарощування Росією військової потужності в Криму. На півострів перекинуті понад 100 бойових літаків нових типів.

Нагадаємо, раніше в коментарі сайту "Сегодня" військовий експерт Михайло Жірохов повідомляв, що у Росії є військовий потенціал "пробити" сухопутний коридор в Крим через Маріуполь, але для цього Путіну потрібно піти на широкомасштабну військову операцію із залученням великої кількості техніки, озброєнь і особового складу.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну