УКР РУС
» » Став відомий масштаб проблеми з будівництвом Кримського мосту – МінТОТ
Всі новини

Став відомий масштаб проблеми з будівництвом Кримського мосту – МінТОТ

Побудований Росією Кримський міст – "бутафорський пропагандистський проект". Численні порушення при будівництві зробили конструкцію мосту дуже ненадійною, що вилилося у величезні проблеми для окупантів. Про це пише УНІАН.

"Інформація, що міст нібито такий стійкий, що витримує будь-який землетрус, не відповідає дійсності. Насправді конструкція моста не така, як підкреслюють російські фахівці. Він зараз у спокійному стані рухається, коли немає землетрусів", – заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш.

За його словами, рух моста відбувається в різних напрямках.

"Умовно кажучи, одні частини мосту здіймаються вгору, інші рухаються вниз. Це пов'язано з тим, що, по-перше, в такому місці збудовано, по-друге, через конструкції... За рахунок супутникових знімків з різних кутів ми бачимо, що різні частини мосту рухаються в різні боки. Створюється напруга для полотна, яким рухаються автомобілі", – сказав Чернищ.

Представник українського Кабміну також нагадав, що запуск залізничного сполучення на мосту постійно зривається, терміни переносяться.

"Ми констатували безліч порушень міжнародно визнаних практик під час будівництва. Незважаючи на російську пропаганду, ми емпірично доводимо до громадськості, що, на нашу думку, це просто бутафорський пропагандистський проект, і він несе загрозу і для тих, хто рухається по мосту, і для судноплавства", – наголосив міністр.

Черниш також зауважив, що у росіян виникли проблеми і з будівництвом під'їзних шляхів до Кримського мосту.

"Тунель будують близько кілометра в селищі Жовтневе біля Керчі. В минулому році, коли почали його будувати, стався зсув ґрунту і будівництво було припинено. Потім компанія із Санкт-Петербурга розрахувала, які ґрунти класти під залізничне полотно. Зазвичай рейки і шпали укладають на "подушку" з гравію і відповідних ґрунтів. Так вони прорахувалися навіть під час вибору – немає таких міцних ґрунтів зараз, щоб побудувати під'їзні залізничні колії до мосту. Знову прорахувалися і виділили додатково 3 млрд рублів тільки для того, щоб змінити проекти", – підкреслив він.

Міністр також повідомив, що будівельники не врахували перетікання води з Азовського в Чорне море, яке несе додаткові мулові відкладення до опор мосту.

"Там є проблема глибини самого Керченського каналу. Навіть у суміжних портах Криму треба зараз велику кількість коштів виділити для того, щоб вони функціонували, якщо вони намагаються їх запустити всупереч санкційному режиму... Ніхто цього не прораховував, навмання побудували... Річки впадають в Азовське море, несуть пісок, мулові відкладення. Цей рух також треба прораховувати", – додава міністр.

Також Черниш вважає випробування моста на міцність, в яких брав участь Путін, фейком.


"В тестовому режимі проїхали кілька КамАЗів на чолі з президентом – для такого спорудження це не навантаження. У радянський час танки проганяли, а тут кілька КамАЗів, причому невідомо, чи навантажених. Для тестів це смішно", – додав Черниш.

Нагадаємо, раніше 5.ua повідомляв, шо у МінТОТ розповіли про черговий конфуз окупантів з Керченським мостом.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну