УКР РУС
Всі новини

Cadillac випустить конкурента Tesla

Концерн General Motors готується представити новий електричний автомобіль під маркою Cadillac. Перша з десяти "зелених" моделей Cadillac очікується в 2021 році. На ринку новинка складе конкуренцію електрокарамTesla і "зеленим" моделям марок Mercedes-Benz і Audi.

За інформацією Reuters, в основу моделі ляже архітектура BEV нового покоління, спеціально розроблена для автомобілів з повністю електричними силовими установками. Електричну лінійку марки складуть різні моделі від компактного кросовера до великого комерційного фургона.

У General Motors є великий досвід у розробці електричних моделей. Гібрид Chevrolet Volt з'явився до виходу на ринок Tesla Model S, а продажі електромобіля Chevrolet Bolt почалися задовго до випуску Tesla Model 3. У 2017 році концерн оголосив про припинення виробництва гібрида Chevrolet Volt і плагін-гібрида Cadillac CT6, але при цьому протягом наступних двох років витрати на розробку повністю електричних і автономних транспортних засобів збільшать удвічі.

У 2017 році General Motors заявив, що планує до 2021 року представити нову спеціалізовану гнучку архітектуру електромобілів і вдосконалену систему акумуляторів, які в подальшому планують використовувати для 20 нових моделей для США і Китаю. На автосалоні в Детройті 2018 року колишній глава Cadillac Йохан де Найсон в інтерв'ю виданню заявив, що марка гратиме "центральну роль" в стратегії електрифікації GM і виявиться "на передньому краї" розгортання нових електромобілів у Сполучених Штатах і Китаї.

Як пише видання з посиланням на джерело, знайоме з планами концерну, причина перетворення Cadillac в провідну марку з виробництва електрокарів – успіхи компанії на китайському ринку. На цьому тижні в концерні повідомили, що в 2018 році продажі Cadillac в Китаї зросли на 17.2% і вперше перевищили 200 000 одиниць. За словами виконавчого директора GM Мері Барра, до 2026 року концерн планує продавати 1 мільйон електрокарів в рік, більшу частину в Китаї. В цілому з 2017 до 2020 р. компанія планує вивести на китайський ринок 10 нових повністю електричних і гібридних моделей. У минулому році GM і китайська компанія SAIC Motor відкрили спільний завод з виробництва акумуляторів.

Раніше ми писали, що Tesla для європейського регіону тепер можна купити в Україні. Забрати автомобіль потрібно буде з Нідерландів із заявленим пакетом документів.

Як повідомлялося, вже п'ять країн назвали дату, коли заборонять продаж авто на бензині і на дизелі. Норвегія збирається перейти на електромобілі в 2025 році. Німеччина зовсім пропонує заборонити авто з двигунами внутрішнього згоряння у всьому ЄС з 2030 го. Великобританія планує зробити це в 2032-му, Індія – в 2030, а Франція – в 2040-му.

Також нагадаємо, що Tesla знизила ціни в Китаї через торгову війну. Компанія також має намір побудувати великий автозавод на околицях Шанхая.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну