УКР РУС
» » Магазини без кас Amazon Go виявилися в 1,5 рази прибутковішими звичайних
Всі новини

Магазини без кас Amazon Go виявилися в 1,5 рази прибутковішими звичайних

Повністю автоматизовані магазини без кас Amazon Go виявилися в півтора рази ефективнішими звичайних магазинів біля будинку з персоналом і касами, пише RetailersUA з посиланням на видання Recode.

За даними аналітичного агентства RBC Capital Markets, магазини без продавців і черг приносять загалом на 50% більше прибутку, ніж звичайні магазини. Водночас зниження витрат на персонал не є першорядним фактором. Вся справа в простоті здійснення покупки – людині потрібно покласти товар в свою корзину і вийти з ним за межі магазину для того, щоб купити певну їжу. Amazon відмовилася коментувати дані RBC.

Середній чек в одному магазині Amazon Go становить $ 10, а кількість відвідувачів в день – 550 осіб. У підсумку в рік одна точка заробляє близько $ 1,5 млн, виключаючи дні, коли наявні магазини Amazon Go зачинені. Тоді як звичайний магазин такого формату і розміру заробляє не більше $ 1 млн.

Ймовірно, з цим пов'язано рішення компанії Amazon про різке масштабування мережі Amazon Go в усьому світі. Згідно зі звітом Bloomberg, компанія планує до 2021 року відкрити до 3000 точок. Це означає, що автоматизовані магазини можуть приносити компанії близько $ 4,5 млрд на рік, якщо компанія буде слідувати цьому агресивному плану відкриття магазинів і якщо продажі в нових точках будуть аналогічні поточним оцінкам RBС, які Amazon відмовився коментувати.

Ось як виглядає різниця між звичайним магазином біля будинку і магазином Amazon Go:

Річний дохід на квадратний фут, залежно від розміру магазину (convenience store – магазин біля будинку)

Amazon відкрив свій перший магазин Amazon Go у Сіетлі на початку минулого року і відтоді відкрив ще вісім магазинів у Сіетлі, Сан-Франциско і Чикаго.

Компанія Amazon поки не визначилася з єдиним форматом для своїх магазинів майбутнього. У деяких можна придбати тільки готові продукти, такі як сендвічі та салати, які роблять їх більш конкурентоспроможними з такими закусочними, як Pret a Manger. 2016 року виручка 444 магазинів Pret A Manger склала близько $ 1,1 млрд, що становить близько $ 2,5 млн продажів у кожному магазині, а також на $ 1 млн загалом більше, ніж передбачувані показники продажів Amazon Go. Продажі Pret A Manger в кожному магазині можна зіставити з популярними ресторанами швидкого обслуговування – McDonald's, Panera Bread і Chipotle.

В інших магазинах Amazon Go, зокрема в магазині, розташованому в штаб-квартирі компанії у Сіетлі, також є вибір упакованих продуктів і пива, які роблять їх більш схожими на висококласну версію магазину "на розі" або високотехнологічні магазини мережі 7-Eleven.

Хоча у Amazon Go є потенціал стати багатомільярдним бізнесом, йому дорого коштуватиме цей шлях. Для магазинів Amazon Go потрібно більше початкових інвестицій, ніж для звичайних магазинів біля будинку, а для першого магазину Go потрібно більше $ 1млн тільки на автоматизацію. За оцінками Morgan Stanley, Amazon буде потрібно витратити до $ 3 млрд на відкриття 3000 магазинів.

Незважаючи на те, що в магазинах немає касирів, Amazon наразі наймає працівників для приготування сендвічів, інвентаризації складських полиць і вітання покупців.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну