УКР РУС
» » Військовий експерт попередив: російські "Іскандери" можуть дістати до Києва
Всі новини

Військовий експерт попередив: російські "Іскандери" можуть дістати до Києва

На низці напрямків біля українського кордону Росія зосередила ударні угруповання в десятки тисяч осіб, крім того нашій столиці загрожують балістичні оперативно-тактичні ракетні комплекси класу земля-земля "Іскандер".

Про це генерал-лейтенант, колишній заступник начальника Генштабу Збройних сил України Ігор Романенко розповів у інтерв'ю українській редакції "Радіо Свобода".

"Росіяни розосередили своє угруповання, приблизно 80 тисяч осіб, ближче до українського кордону на низці напрямків. Наприклад, вони поставили "Іскандери" до кордонів на таку відстань, що вже можуть дістати до Києва. Ми ж, водночас, отримали можливість висунути свої війська на тих же напрямках ", – розповів військовий експерт.

За словами колишнього заступника начальника Генштабу ЗСУ, Україна також готова дати відсіч агресору не тільки на суші, але й на морі.

"Саме для цього ми створюємо зараз військово-морську базу в Азовському морі. Зараз навіть президент Росії Володимир Путін намагається відіграти назад і визнає, що Україна має право проводити через Керченську протоку свої бойові кораблі. Ми ж, зі свого боку, мусимо використовувати всі можливі засоби аудіо- та відеозаписи, фіксувати всі переговори російських екіпажів з пунктами управління, включно не тільки з кораблями, а й авіацією", – підкреслив генерал-лейтенант.

"Відповідно, шлях українських кораблів від місця постійної дислокації до нової бази мусить освітлюватися в режимі онлайн як для української громадськості, так і для міжнародної спільноти. І ми, безумовно, не відмовляємося від судноплавства в Чорному і Азовському морях. Цього літа ми проводили навчання на узбережжі Азовського моря, відпрацьовуючи удари артилерійських систем, систем залпового вогню, бомбардувальників і танків у морські цілі", – додав він.

Раніше сайт "Сегодня" повідомляв, що Росія лякає наступом на Україну і зібрала "Іскандери" й сотні танків біля наших кордонів.

Також нагадаємо, президент Петро Порошенко розповів про "ракетні" плани України на 2019 рік. Зі слів глави держави, у військових буде чим зустріти агресора як в морі, так і на суші.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну