УКР РУС
» » Трамп готується ввести режим надзвичайної ситуації в США і виступить зі зверненням
Всі новини

Трамп готується ввести режим надзвичайної ситуації в США і виступить зі зверненням

Юридичними радниками Білого дому ведеться вивчення всіх законних можливостей, згідно з якими президент США Дональд Трамп може заявити про введення надзвичайної ситуації в країні. Цей режим може бути введений через тривалий шатдаун після відсутності фінансування уряду і будівництва стіни на кордоні з Мексикою. Таку заяву зробив віце-президент США Майк Пенс, повідомив телеканал CNN.

"Віце-президент Майк Пенс заявив, що радники Білого дому вивчають повноваження  щодо оголошенню надзвичайного стану на національному рівні для того, щоб отримати фінансування прикордонної безпеки", – наголошується в повідомленні.

При цьому нагадується, що президент Трамп неодноразово згадував про можливість отримати доступ до фондів, які виділяються у випадках надзвичайної ситуації в країні, для реалізації його передвиборчої обіцянки щодо побудови стіни на кордоні з Мексикою.

На прохання роз'яснити, наскільки глибоко юристи Білого дому вивчають можливість введення надзвичайної ситуації, Пенс зауважив, що вони розглянули певні моменти, проте адміністрація воліє вирішити проблему фінансування прикордонної безпеки через Конгрес.

"Я знаю тільки те, що вони розглядають це, і президент обдумує таку можливість", – зазначив Пенс журналістам. Він також зазначив, що немає причин вважати, що компроміс може бути знайдений в цій ситуації.

Президент США Дональд Трамп заявив в понеділок, що в країні настала гуманітарна криза і криза національної безпеки після того, як американський Конгрес відмовив стверджувати фінансування нової стіни на кордоні з Мексикою.

У зв'язку з цим Трамп повідомив, що збирається виступити зі зверненням до громадян країни.

"Радий повідомити, що я виступлю зі зверненням до нації з приводу гуманітарної кризи і кризи національної безпеки на нашому південному кордоні. Вівторок, о 9-й вечора за східним часом", – написав голова Білого дому в Twitter.

За інформацією New York Times, в цьому році 380 тисяч держслужбовці можуть бути тимчасово відправлені у відпустку без будь-яких виплат, поки не буде досягнуто згоди щодо бюджету. А понад 420 тисяч працівників будуть змушені працювати весь цей час без оплати праці. Серед тих федеральних відомств, які першими потрапили під удар шатдауна, з 22 грудня довелося частково призупинити роботу Держдепу, міністерству внутрішньої безпеки, Мін'юсту і NASA.

А 2 січня закрилися головні музеї США, які належать комплексу Смітсонівського інституту, а також Національний зоопарк Вашингтона.

Детальніше читайте на сайті "Сегодня" в матеріалі: Шатдаун в США: що потрібно знати про проблеми з американським урядом"

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну