УКР РУС
» » Крижана чудасія: в китайському місті готуються до відкриття наймасштабнішого фестивалю льоду і снігу
Всі новини

Крижана чудасія: в китайському місті готуються до відкриття наймасштабнішого фестивалю льоду і снігу

До Міжнародного фестивалю льоду й снігу готуються в Харбіні – одному із найхолодніших міст Китаю. Тут святкують естетику зими близько 30-ти років. Знамените дійство розпочнеться завтра, 5 січня, нині ж майстри завершують створення льодових фігур. У фестивалі беруть участь 16 команд із більш як десятка країн світу. Тематичний крижаний парк охоплює понад 600 тисяч квадратних метрів. Розповість Христина Катарина. Стукіт зубил, цокання стамесок і гуркіт шліфувальних машин – попри 10-градусний мороз у китайському Харбіні не вщухає робота. За день до відкриття фестивалю майстри до дрібниць відточують кожну скульптуру. Над своїми витворами натхненно працюють уже близько тижня. Загалом над крижаними фігурами чаклують понад 6 десятків митців із різних куточків світу.
"Я вперше у Харбіні. Ми сформували спільну команду разом із мексиканцями та канадцями. Для мене це наймасштабніші змагання у світі. Сюди приїздять найталановитіші митці", – розповідає учасник фестивалю Джессі Арманд.
Кригу для фігур беруть лише з гірської річки Сунгарі, яка протікає неподалік. Кожній команді можна використовувати не більше ніж 10 велетенських шматків льоду.
У вправних руках скульпторів дебелі брили перетворюються на витончені орнаменти, казкових героїв та вишукані палаци. Майстри кажуть: на кришталево-білосніжну дивовижу їх надихають культурні традиції й історичні пам'ятки різних країн.
"Для мене найулюбленіша частина фестивалю – це можливість помилуватися прекрасним світом льоду й снігу, який можна побачити лише взимку. Льодові палаци й скульптури вражають! А музика лише робить фестиваль схожим на зимовий Діснейленд", – ділиться відвідувач фестивалю Лін Ренлун.
Окрім скульптур, які виготовили учасники, Харбін прикрашають і кумедні сніговики різного розміру та форми. Загалом їх 2019. А найвищий сніговик заввишки 20 метрів і 19 сантиметрів.
"Північно-Східний Китай славиться своїми снігами. До Харбіну приїжджають багато жителів півдня, які ніколи у своєму житті не бачили снігу. Фестиваль льоду лише акцентує увагу на сніговій красі. Навколо мене багато сніговиків і всі вони чарівні. Я була на фестивалі торік, але цього разу він набагато кращий", – зазначає відвідувачка фестивалю Ґао Їн.
Двері для відвідувачів організатори фестивалю відчинять уже 5 січня. Щовечора крижані скульптури підсвічуватимуть різнобарвними вогнями, перетворюючи білосніжну країну на кольоровий калейдоскоп.
Упродовж місяця гості Харбіна також зможуть насолодитися катанням на ковзанах, сніговим футболом, шахами на льоду та іншими зимовими розвагами. Христина Катарина, "5 канал" Дивіться також фотогалерею за темою:

Цілі міста з льоду та 2 тис. сніговиків: в Харбіні стартував фестиваль криги і снігу – ФОТО

/ Фото з соцмереж
/ Фото з соцмереж
/ Фото з соцмереж
/ Фото з соцмереж
/ Фото з соцмереж
/ Фото з соцмереж
/ Фото з соцмереж
/ Фото з соцмереж
/ Фото з соцмереж
/ Фото з соцмереж
/ Фото з соцмереж
/ Фото з соцмереж
/ Фото з соцмереж
/ Фото з соцмереж
/ Фото з соцмереж
/ Фото з соцмереж Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну