УКР РУС
» » Смерть немовляти через несправний ліфт у Сумах: подробиці трагедії
Всі новини

Смерть немовляти через несправний ліфт у Сумах: подробиці трагедії

Двомісячну дитину затисло ліфтом – малюк помер. Трагедія сталася в Сумах, рідні поверталися з немовлям додому, утім раптово кабіна рушила донизу, коли двері були відчинені, візок із дитиною затисло. З'ясувалося, що цей підйомник не так давно ремонтували, він перебував на гарантії. Правоохоронці вже оголосили підозру двом працівникам компанії, що відповідає за справність ліфту.

Першою із кабіни на 9-му поверсі вийшла мати. За нею дідусь, який почав витягувати коляску з немовлям. Раптом підйомник поїхав донизу.


"Я дивилася телевізор, чую – крики божевільні жіночі. Вискакую – ліфт стоїть, чоловік тримає візочок за ручку", – пригадує сусідка.

Візок затисло в ліфтовій кабіні. На крики матері збіглися й інші сусіди.

"Ми почали смикати коляску, а вона не вилізає. Я хлопцям крикнула, а самі цього малюка стали тримати. Потім чоловік говорить – викликайте "швидку", бо дитина починає синіти. І ми почали всім телефонувати", – розповіла сусідка.


Спроби вивільнити немовля з ліфта були марними. Медики на місці констатували смерть хлопчика – двомісячного Богдана.

"Коляска була заблокована, під кутом 45 градусів. Між верхньою частиною стелі, а також підлогою під'їзду. Дитина була затиснута. Смерть новонародженого настала в результаті асфіксії, а також внаслідок перелому основи черепа", – пояснив начальник обласного ГУ НП Павло Карабута.

Правоохоронці провели обшуки на комунальному підприємстві "Міськсумиліфт" і затримали його директора та одного з працівників.


Охоронець на підприємстві розповів журналістам, що керівництво наразі відсутнє. І додав, що, за його інформацією, ліфт ремонтували півтора року тому.

Слідство з'ясувало: рік тому ліфт, у якому сталася трагедія, капітально відремонтували з гарантійним терміном експлуатації – 2 роки. Однак уже за півроку жителі під'їзду почали скаржитися на роботу підйомника. Тож у переддень Нового року майстер на свій розсуд замінив програму автоматизованої системи роботи ліфта.


"Електромонтер і вчинив свої дії, зокрема, у невстановлений спосіб, шляхом приєднання дроту до двох клем, по суті дозволив ліфтовій кабіні при незачинених дверцятах рухатися між поверхами. Тому ми вважаємо, що коли дідусь виїздив із візочком із кабіни, то хтось на нижчих поверхах натиснув кнопку виклику, і ліфт самовільно поїхав вниз. І внаслідок цього сталася трагедія", – розповів керівник Сумської міської прокуратури Валерій Могильний.


Керівнику та електромонтеру комунального підприємства оголосили підозру за статтею "порушення правил безпеки, що спричинило загибель дитини". Окрім того, директору інкримінують статтю "зловживання повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки". Якщо їхню провину доведуть, їм загрожує до восьми років позбавлення волі.

Олеся Боровик, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну