УКР РУС
» » "Вийшла з квартири, під'їзду вже не було": розлого про потужний вибух у російському Магнітогорську
Всі новини

"Вийшла з квартири, під'їзду вже не було": розлого про потужний вибух у російському Магнітогорську

Вибух у багатоповерхівці у російському Магнітогорську. Щонайменше четверо людей загинули, десятки можуть перебувати під завалами. Частина будівлі просто обвалилася. Ймовірно, вибухнув побутовий газ. На місце надзвичайної ситуації вилетів президент Росії. Там триває рятувальна операція. Тему продовжить кореспондент "5 каналу" Ірина Родіна.
О шостій ранку в будинку за адресою вулиця Карла Маркса 164/2 пролунав вибух. За лічені хвилини під'їзд почав обвалюватися. Вибух зруйнував перекриття між третім та десятим поверхами. Зруйновані 48 квартир. "Пролунав вибух. Ми думали, що почався землетрус. Вискочили на балкон, подивилися, що в сусідньому будинку просто на другому поверсі пожежа. З кімнат повилітали всі вікна", – розповідає очевидець подій. У будинку офіційно прописані 111 людей. Ще 120 – орендують квартири. Щоб урятуватися, деякі мешканці почали стрибати з вікон. Інших пожежники знімали з балконів за допомогою підйомного крана. До прибуття надзвичайників завали розбирали власноруч. "Я почула сусідів, вони почали сильно кричати. У нас вибило тамбурні двері. Я швидко збудила дітей, зробила вологу ганчірку, аби не дихати усім цим. Швидко взяла теплі речі та основні документи. Я думала – вийдемо в під'їзд. Але коли ми вийшли з тамбуру – потрапили одразу на завали. Під'їзду вже не було", – пригадує потерпіла.
Серед потерпілих – двоє"важких". У місцевій лікарні повідомили: "Дитина в реанімації, ще один потерпілий – так само. Його оперують. Це чоловік, якого доставили з травмою грудної клітки і тупою травмою живота. Тобто, двоє важких". За останніми даними, до лікарень потрапили п'ятеро потерпілих від вибуху. Основною причиною трагедії МНСники вважають витік побутового газу, інших версій не розглядають. Слідчий комітет відкрив кримінальне провадження за статтею "Завдання смерті через необережність". Влада Челябінської області пообіцяла надати квартири мешканцям, які втратили житло. Родини загиблих отримають 100 тисяч рублів компенсації (це майже сорок тисяч гривень), потерпілі – вдвічі меншу суму. Допомогу в ліквідації наслідків аварії запропонував Магнітогорський металургійний комбінат. "На місці надзвичайної події від самого ранку працює спецтехніка комбінату, наші газорятувальники, добровольці. ММК виділить необхідну гуманітарну допомогу потерпілим та надасть фінансову підтримку людям, що лишилися без житла. Комбінат та місто спрямують всі необхідні сили та засоби на вирішення проблем, що пов'язані з цією аварією", – запевняє голова Ради директорів Магнітогорського металургійного комбінату Віктор Рашніков.
У Магнітогорську запровадили надзвичайний стан. Штаб МНС розгорнули в сусідній школі. Туди небайдужі приносять харчі та одяг для постраждалих. Рятувальники кажуть, що можуть обвалитися ще два під'їзди. Їхніх мешканців евакуювали. Будинок перевіряють на придатність до експлуатації. Часу на порятунок мешканців із-під завалів украй мало, вони можуть просто замерзнути, адже в ніч проти 1 січня синоптики прогнозують у Магнітогорську -29 С градусів. Ірина Родіна, "5 канал" Дивіться також фотогалерею:

У Києві через зливу обвалилися конструкції мосту на Теліги – ФОТО

/ Facebook / dtp.kiev.ua
/ Facebook / dtp.kiev.ua
/ Facebook / dtp.kiev.ua
/ Facebook / dtp.kiev.ua
/ Facebook / dtp.kiev.ua
/ Facebook / dtp.kiev.ua
Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну