УКР РУС
» » "Не хочеться годувати чужу армію": музиканти "ДахиБрахи" та "Бумбоксу" допомогли бійцям ЗСУ, розносячи піцу
Всі новини

"Не хочеться годувати чужу армію": музиканти "ДахиБрахи" та "Бумбоксу" допомогли бійцям ЗСУ, розносячи піцу

Музиканти гуртів "ДахаБраха" та "Бумбокс" перевтілилися в кур'єрів: протягом дня вони розвозили піцу в різні офіси Києва. Музикантів та режисера замовили напередодні через аукціон: хто зробив найбільшу ставку, той і отримав зірку-кур'єра. На такі експерименти пішли, щоби купити квадрокоптери для 58-ї бригади ЗСУ. І це вдалося. Разом із музикантом гурту "ДахаБраха" розвозила піцу і наша Евеліна Михайленко.


"Були всякі підзаробітки, але саме щодо піци... Мені здається, що в нас час ще піци стільки не було. Це буде вперше, тому я дуже хвилююся", – ділиться музикант Марко Галаневич.

На таке перевтілення учасник "ДахиБрахи" зголосився заради українських бійців. Для них волонтери збирають гроші на квадрокоптер. І щоби привернути більшу увагу до потреб військових напередодні Нового року, волонтери оголосили благодійну акцію. 27 грудня тривав аукціон, під час якого всі охочі робили ставки, замовляючи піцу. Винагорода за найбільший внесок – доставка піци зірковим кур'єром.

"Чому треба допомагати армії – це настільки такі очевидні речі для мене. Стара така є приказка: "Якщо своїй армії не допомагаєш – будеш тоді годувати чужу". Не хочеться чужу, хочеться свою", – каже Марко Галаневич.

До акції також долучилися режисер фільму "Кіборги" Ахтем Сеїтаблаєв та лідер гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк. Усього за доставку піци від трьох зірок замовники сплатили понад 50 тисяч гривень.

"Тільки за позавчора зібрали близько 400 тисяч. Тобто, ця акція багато людей включила, які писали нам, що нам не треба, щоби до нас зірка приїздила, просто от ми допоможемо армії. Найголовніше, що вона (акція – 5.UA) привернула увагу до армії. Вона показала людям, що ті люди, яких вони дуже люблять, поважають, музику, яких вони слухають, фільми, на які вони ходять – вони теж допомагають армії", – пояснив засновник фонду "Повернись живим" Віталій Дейнега.

Упродовж дня зірки розвезли понад 20 піц у різні компанії. Водночас кухарі піци "Ветерано" вийшли на роботу раніше, ніж зазвичай, щоб упоратися з благодійним замовленням і дати пораду кур'єрам.

"Я вийшов раніше, щоб почати працювати раніше: пічку включити, тісто дістати. Я думаю, що це зрозуміло, що треба робити все з усмішкою, з гарним настроєм, з гарним почуттям гумору", – пояснює піца-шеф Євген Фетісов.

Саме з таким настроєм і вирушив зі своїм першим замовленням Марко Галаневич.

А після навіть залишився покуштувати піцу і поспілкуватися із замовниками-благодійниками.

Евеліна Михайленко, Юрій Усік, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну