УКР РУС
» » Санта Клаус залишив свою штаб-квартиру у Фінляндії і вирушив у світове турне – онлайн-мапа
Всі новини

Санта Клаус залишив свою штаб-квартиру у Фінляндії і вирушив у світове турне – онлайн-мапа

Сани – запряжені. Подарунки – упаковані. Санта-Клаус залишив свою штаб-квартиру у Фінляндії і вирушив у світове турне. До його прибуття готуються в усьому світі. Як зустрічатимуть головного різдвяного чарівника розповість журналіст "5 каналу" Ірина Родіна. Вдома у Санта-Клауса, в містечку Рованіемі, – 22 градуси нижче нуля. Та навіть холод не завадив родинам провести різдвяного чарівника в головне відрядження року. Помічники Санти – ельфи – підготували танок та різдвяні пісні. До веселощів зрештою приєдналися і глядачі. На прощання Санта-Клаус звернувся до них фінською та англійською мовами. "Сподіваюся, у вас був чудовий рік. Звісно, у світі було багато подій, які мали б бути іншими. Різдво має принести всім спокій. Щоб провести час із родиною та друзями", – сказав Санта. 

Склавши всі подарунки в сани, Санта вирушив аж за Полярне коло. Там він збере решту своїх Оленів і розпочне свою головну місію – ощасливить подарунками слухняних дітлахів з усього світу.  Чотирма мільйонами різдвяних вогників Санта-Клауса зустрічатимуть у Хорватії, в селищі Грабовниця. Святковий парк площею сім гектарів – це втілення дитячої мрії місцевого мешканця Златка Салая. Він зростав у бідній родині, яка не могла собі дозволити пишних різдвяних прикрас. Златко збудував кар'єру за кордоном - і повернувся, щоб відбудувати рідний дім. Тоді йому й спала на думку ідея, яка приваблює до маєтку 130 тисяч людей з усієї країни. Феєрверки, підсвічені сніговики та сотні прикрашених дерев – це лише частина щорічного дійства.

А от у Таїланді Санта-Клаус змушений змінити свій транспорт і пересісти з саней з Оленями на слонів. Саме вони прийшли привітати з прийдешнім Різдвом учнів школи в північній провінції Аюттхая. Усі вбрані у святковий одяг. Слони роздавали дітям півтисячі м'яких іграшок, повітряні кульки та солодощі. Таїланд переважно буддистська країна. Християни там становлять лише сім десятих відсотка від усього населення. Різдво в Таїланді не є офіційним святом. Але чимало людей охоче переймають святкові традиції. Можна прослідкувати і де нині переває Санта, він же святий Миколай, він же Папа Ноель вже роздав понад мільярд вісімсот мільйонів подарунків і продовжує своє святкове турне. Маршрут Дідуся Різдва відстежує Об'єднане командування аерокосмічної оборони Північної Америки – скорочено НОРАД. Роблять це за допомогою інтерактивної карти, яка є в онлайн-доступі. Відкривши мапу, можна спостерігати з тим, де саме перебуває чарівник та в якій країні кладе малечі дарунки під ялинку. Загалом святий має відвідати понад 200 країн. Моніторинг пересування Санти розпочали ще 1955-го. Все через помилку в телефонному номері. Тоді одна з американських газет надрукувала номер гарячої лінії побажань до Санта-Клауса. Помилково зазначений телефон належав штабу протиповітряної оборони. Відтоді в штабі протиповітряної оборони на Різдво не буває сумно. Ірина Родіна, "5 канал" Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну