УКР РУС
» » Негода в Україні: які області накрив снігом циклон та коли погода покращиться – сюжет
Всі новини

Негода в Україні: які області накрив снігом циклон та коли погода покращиться – сюжет

Україну накрив потужний циклон. На Полтавщині до 2-ї години ночі обмежили рух не тільки вантажівок, а й пасажирського транспорту. Скасували й міжміські та міжобласні автобусні рейси. В Сумській області, водночас, за добу з заметів витягнули майже два десятки автівок – зокрема, й три рейсових автобуси. І поки комунальники розгрібають кучугури – детальніше про негоду у матеріалів від журналістів "5 каналу". 



  • Харківщина

У понеділок увечері у Харкові рясно засніжило. На дороги відразу вийшла спецтехніка. Комунальники працюють майже цілодобово.

Директор ДП "Дороги Харківщини" Ігор Турченко звітує: "У нас в цілому більше 30 одиниць важкої техніки. Це автогрейдери, бульдозери. Так само готові вісім ротерних снігоочисників. На даний момент з важкої техніки працюють автогредери і бульдозері. Розчищаємо, техніка застосовується".

Важка снігоприбиральна техніка працює і на дорогах області. Місцями кучугури сягають метра. Через заметілі без світла 112 населених пунктів. Ще 34 міста та села знеструмлені частково. На аварійних ділянках працюють бригади енергетиків.

Сергій Магдесюк, директор департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури хода, говорить: "У нас на сьогодня відключені котельні – 45 штук. Це Балаклейский район, Барвінковский, Вовчанский, Зміївский, Лозовський та Куп'янський. На цих котельнях перебуває житлових будинків 201, лікарень – 5, шкіл 37 та 9 дитячих садочків".

/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал


  • Полтавщина

Через сильний снігопад заборонили в'їзд транзитних вантажівок на Полтавщині. На дорогах працює снігоприбиральна техніка. Крім того, у Кременчуці скасували міжміські та міжобласні рейси. Тут лише за півдоби снігу насипало заввишки 30 сантиметрів.

Водій трактора Сергій не приховує, зі стехією боротися не легко: "Дуже важко, мокрий сніг налипає, видно погано, але працюємо. Сніг іде цілий день, можливо, доведеться і по другому колу чистити".  




  • Сумщина

Засніжило і на Сумщині. В області випало понад півметра снігу. Рясні опади у регіоні не припиняються вже добу. Комунальний транспорт у місті курсує з перебоями. Через замети перевізники були змушені змінити графік руху.

"За минулу добу ні від жителів, ні від гостей Сумщини не надходило викликів про ситуації із погіршенням погодніх умов, але ми вкотре застерігамо", – наголошує Олег Стрічка, прес-офіцер управління ДСНС у Сумській області.




  • Черкащина

Захурделило і на Черкащині. На автодороги області виїхала снігоприбиральна техніка. Дорожники цілодобово розчищають автошляхи, вкриті ожеледдю. На дороги вивели 140 одиниць спецтехніки.

Директор Черкаського спеціалізованого управління №525 Андрій Бортник каже: "Як тільки снігопад закінчиться, то за 6 годин ми розчистимо дороги до асфальту – і буде повний порядок у місті".




  • Дніпропетровщина

Через рясні опади без світла залишилися понад сотня населених пунктів Дніпропетровщини. Через сильний вітер із мокрим снігом зафіксовано 7 десятків обривів електродротів. Вийшли з ладу сотні трансформаторних підстанцій. Найбільше аварій в Новомосковському, Павлоградському, Магдалинівському, Царичанському та П'ятихатському районах.

/ 5 канал
/ 5 канал

Потужний циклон продовжує засипати Україну снігом, поліпшення погодних умов очікують лише за кілька днів. Тож комунальники та рятувальники просять без нагальної потреби не вирушати у дорогу.

Оксана Нечепоренко, Олександра Демиденко, Яна Лимаренко, Олеся Боровик, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну